حافظه چیست؟
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
کامپیوتر و IT
حافظه چیست؟
حافظه: توصیف كلی
در فرهنگ ما، از حافظه به صورت كاملاً آزاد یاد می شود. هر روز و در هر جایی كه هستیم عبارات «فراموش نكن وقتی كه برگشتی...» و یا «حافظه ات خوب كار می كند» و یا مشابه آنها را زیاد می شنویم. در این اصطلاحات عمومی، حافظه می تواند به معنی تجربیات زندگی كه انفرادی و ویژه هستند باشد و یا به تأثیری كه داروهای شیمیایی بر روی رشته های عصبی و نهایتاً بر مغز كه آن تجربیات را گزارش می دهد، می گذارد، حافظه گفته می شود.
در واقع مفهوم حافظه می تواند از جهانی به صورت استعاره باشد. این استعاره دلالت می كند بر این كه مجموعه ای ثابت و معین از اطلاعات، در یك مكانی كه كاملاً قابل دسترسی باشد، ذخیره شده اند. به نظر ما مغز به روشی كه كامپیوتر كار می كند، فعالیت دارد اما حقیقت چیز دیگری است. در واقع، انواع مختلف حافظه در قسمت های مختلف مغز ذخیره می شوند. بدین علت كه مغز بشر عضوی پیچیده و فرهیخته است، پس حافظه ی بشر هم به آن اندازه رویدادی پیچیده می باشد. برای این كه مطالب برای تان ملموس تر باشد، بهتر است كه ابتدا اجزای تشكیل دهنده ی حافظه را از هم تفكیك نماییم.
ما اغلب حافظه را امری بدیهی می دانیم و از آن به عنوان فرایند روانی یاد می كنیم كه دور از كنترل ماست. اما وقتی اجزای تشكیل دهنئده ی حافظه تان را از هم سوا كردید، بخش های ویژه ای را خواهید یافت كه با فعالیت و جدیت می توانید در آن تغییراتی ایجاد كنید.