گزارش کارآموزی نحوه اجرای ساختمان

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي نحوه اجراي ساختمان در 34 صفحه ورد قابل ويرايش


گزارش كارآموزي كه از نظرتان مي گذرد حاصل تلاش ماههاي اخير بنده در انواع ساختمانهايي بوده كه از نزديك با نحوه اجراء آنها آشنا شدم.

اميد است بازتابش تلاش و كوشش تمام دستهايي باشد كه براي اعتلا و پيشرفت ايران عزيز در زمينه عمران و آبادي شب و روز نمي شناسند و از طرفي به نوبه خود آرزو دارم بتوانم با تمام دل و جان به خاك و ملت ايران زمين خدمت كنم و براي آن تلاش خواهم كرد.

همانطوريكه تارخ دانان و تاريخ نويسان غربي خود اذعان نموده اند اوليت سازندگان سرپناه و به عبارتي ساختمان در گيتي ايرانيان بوده اند و به همين علت شرايط جغرافيايي منطقه نمي توانستند در غارها زندگي كنند و به همين خاطر ديوارهايي را به ارتفاع قدشان و يت كمي بلندتر مي ساختنند و بعد تنه درختان را صاف كرده و روي ديوارها مي انداختند كه ما امروزه به آن نان تير داده اين و روي تيرها را با پوشال گياهان منطقه مي پوشاندند و در واقع ايزولاسيون مي كردند و اين سازه كه ما در اصطلاح امروزي ساختمان بنايي به آنم داده ايم مربوط به حداقل شش الي هفت سال پيش است كه درياچه مركزي ايران واقع در دشت كوير و دشت لوت در اثر گسل به وجود آمده و آتشفشان دماوند خشك نشده بود و شهر سيلك (كاشان) به عنوان پايتخت ايران به حساب مي آمد كه ملكه مادر (ماما) بعنوان پادشاه ايران كه نزد ايرانيان (ايران بانو) خوانده مي شد در آن زندگي مي كرد كه با هوش ترين زن ايراني بود و با قايقي كه گوزنها آن را مي كشيدند سراسر درياچه كمركزي را مي گشت و به شهرهاي ايران در شمال و جنوب و شرق و غرب سركشي مي كرد و همين هوش آنان بود كه موجب پيشرفت در ساخت خانه و بعدها در دوران هخامنشي در شهرسازي گرديد.

در دوران هخامنشيان ايرانيان پي ستونها را از پائين به هم وصل مي كردند و در واقع فونداسيون نواري اجرات مي كردند و ستونها در بالاي ساختمان به هم متصل مي كردند يا شاه تيرها را اجرا مي كردند و بدين ترتيب يك ساختمان اسكلت سنگي‌، چوبي مي ساختند تا در مقابل زلزله مقاوم باشد و به همين خاطر است كه انديشمندان تاريخ دنيا ايرانيان را اولين مهندسان ساختمان و راهسازي مي دانند.

متأسفانه امروزه شاهددهستيم كه بيشتر ساختمانها در مناطق فقيرنشين با همان اصول اوليه ساخته مي شود كه در تاريخ ثبت شده است بخاطر اينكه در عمران نقش اساسي را اقتصاد تعيين مي كند كه اين عامل موجب سرپيچي مسئولين از قوانين و ضوابط ساختماني مي شود كه بتايستي موجب توجه جدي قرار گيرد زيرا اكثر ساختمانهايي كه ساخته مي شوند دوام لازم را ندارند و بيشتر اصول مهندسي در آنها اجرا نگرديده است. عامل ديگر بي اطلاعي مهندساني است كه همه چيز را در دانشگاه به طور تئوريك آموخته اند و تا خود را به كار عملي وفق بدهند مدت زيادي طول مي كشد كه در اين مدت صدمات شديدي را بر پيكر ساختمان سازي و شهرسازي وارد مي كنند.






فهرست

عنوان


صفحه

فصل اول: آشنايي كاي با مكان كارآموزي




فصل دوم: ارزيابي بخشهاي مرتبط با رشته عملي كارآموز




فصل سوم: آزمون آمخته ها و نتايج و پيشنهادات




-مقايسه اجرايي ساختمان ها بنايي، فلزي، بتني




1-ساختمان بنايي




1-1-پي كني




1-2: نحوه اجراي آرماتوربندي فونداسيون




1-3: انواع قالب بندي كلاف تحتاني




1-4: بتن ريزي فنداسيون




1-5: كلاف قائم و افقي




1-6: ستون گذاري




1-7: تيرريزي




1-8: بادبند افقي




1-9: اجراي پله فلزي




1-10:




2-ساختمانهاي اسكلت فولادي




2-1: پي كني و پي ريزي




2-1: فونداسيون فنودياتك




2-3: نصب بيس پليتها




2-4: فونداسيون نواري




2-5: فونداسيون منفرد




2-6: فونداسيون گسترده




2-7: پي گسترده از دال يكپارچه




2-8: پس گسترده محفظه اي




2-98: نصب ستونها




2-10: انواع بادبند




2-11: اجراي پله




2-12-: اجراي سقف ساختمان اسكلت فلزي




-طاق ضربي




-تيرچه بلوك




-سقف دال بتني پيش ساخته




-سقف دال بتني در جا




3-ساختمان اسكلت بتن آرمه:




3-1: پي و اجراي آن




3-2: اجراي ستونهاي بتني




3-3: اجراي تير و سقف




3-4: اجراي سقف تيرچه بلوك




3-5: انواع شمعها









-كارهاي انجام شده در محيط كارگاه

در روزهاي نخستين حضور در كارگاه با محيط كارگاه و مقررات آن تا حدي آشنا شدم، سپس نقشه هاي اجرائي را ديدم و با درست خواندن آنها آشنا شدم.

نقشه هاي اجرايي يكي از مهمترين كارهاي لخش كارگاه مي باشد، زيرا همه چيز از قبيل متره، قالب بندي و غيره، همه از روي نقشه هاي اجرائي كنترل مي شوند. در روزهاي بعد متره كردن ستونها و تيرها و ديوارهاي برشي را تا حدي ياد گرفتم و همچنين برآورد كردن ميزان مياگردها و قالبها و بتن را انجام دادن.

چون تيپ هاي مختلف ستون و تير در هر طبقه وجود دارد و در هر طبقه ابعاد ستون ها نغيير مي كند، بنابراين متره كردن را بايد با دقت انجام داد و براي هركدام جداگانه نوع، ابعاد و تعداد ميلگردها را درآورد و كوچكترين اشتباه مي تواند تمام محاسبات را برهم زند.

همچنين با كزارش نويسي و نوشتن صورت وضعيت كارها و فعاليتهاي انجام شده در محيط كارگاه رابط شركت با محيط كارگاه بودم و از نزديك نحوه اجراء و ساخت اسكلت فلزي را شاهد بوده و با جزئيات آن آشنا شدوم.

و با توجه به گستردگي دامنه رشته عمران در كارهاي اجرايي و جهت اجراء سازه ها اين رشته را رشته هايي نظير برق، مكانيك، صنايع، ماشين آلات و غيره در ارتباط تنگاتنگي قرار دارد كه در محيط كارگاه با افرادي با تخصصهاي گوناگون روبرو شدم و مابقي موارد كه در ادامه گزارش آورده شده اند.

نصب بيي پليتها

پايه ستونهاي فولادي به دقت طوري ماشين كاري مي شوند كه به طور واقعي برروي صفحات زيرستون بنشينند. اين صفحات خود با جوشكاري به ستون متصل مي شوند. هدف از اين صفحات زيرستون ايجاد سطح اتكاري كافي در پاي ستون جهت قرارگرفتن در پي بتن است تا علاوه بر جلوگيري از خرد شدن بتن امكان پيچ كردن ستون به پي بتني نيز فراهم گردد. دو نوع صفحه مورد استفاده يكي صفحه نسبتاً نازكي است به ضخامت 12 ميلي متر و ديگري شمشي تخت و ضخيم.

با (0.000 ±) نمايش مي دهد علامت هاي را مي زنند كه ارتفاع (0.0 ±) يا از زمين كناري بلندتر است كه در آن صورت ارتفاع مربوط به زمين با علامت منفي نوشته شده و يا پايين تر از زمين كناري است، كه در آن صورت با علامت مثبت نوشته مي شود.

پس از آن كه علامت گذاري تمام شد بر طبق آكسي كه در نقشه آورده شده ريسماني در يك آكس طولي و يك آكس عرضي مي بندند به طوري كه در محل قرارگيري بيس پليتها دو ريسمان كاملاً بر هم عمود باشند كه محل برخورد دو ريسمان وسط بيس پليت خواهد بود و ريسمانها در اينجا نقش تراز را هم بازي مي كنند چون دو طرف ريسمان به يك تراز بسته شده است تمام شدن كار بيس پليتها، يك آكس، كاملاً به موازات هم و در تراز يكديگر قرار مي گيرند زيرا اگر بيس پليتها در يك تراز نباشند به همان ترتيب سقف ساختمان نيز تراز نخواهد بود و اين يك ايراد بزرگ براي ساختمان به شمار مي رود.

بعد از عمليات بتن ريزي بيس پليتها مجدداً باز و دوباره ملات نرمه (بتن گروت) زير آن مي ريزند و توسط پيچها تراز مي كنند يعني عمليات هواگيري انجام مي دهند چون احتمال دارد هنگام بتن ريزي بتن كاملاً زير پليت را پر نكرده باشد.

فونداسيون نواري

پي نواري از يك نوار پيوسته طولي بتني تشكيل مي گردد كه براي گستردن بار يكنواخت ديوارهاي آجري، بنايي يا بتني بر سطح كافي از خاك زيرين طراحي مي شود. گستره نوار به بارهاي پي و ظرفيت باربري و مقاومت برشي خاك زيرين بستگي دارد. ضخامت پي به مقاومت مصالح پي وابسته است. پي هاي نتواري پهن معمولاً از بتن مسلح ساخته مي شوند.

فونداسيون دوطرفه و نواري يك طرفه است كه بر حسب موقعيت جغرافيايي منطقه و زلزله خيز بودن منطقه و بارهاي وارده در روي فونداسيون از نوع يك طرفه يا دو طرفه استفاده مي شود كه نوع دوطرفه يا مشبك نسبت به نوع يك طرفه قوي تر است.

در برخي موارد بر اساس بارهاي وارده و اينكه منطقه زلزله خيز و يا خاك مقاومت كافي ندارد عرض پي هاي نواري دوطرفه يا مشبك به قدري بزرگ مي شود كه مجبور هستي كل كف ساختمان آرماتوربندي و بتون ريزي كنيم كه به آتن پي راديه يا گسترده گفته مي شود.

فونداسيون منفرد

در اينجا چيزي به نام شناژ نداريم و عرض و ارتقاع مقطع چه زير بتن و چه در قسمتهاي ديگر يكسان است ولي در نوع يك طرفه، همانطور كه از اسمش پيداست در يك جهت پي منفرد ولي در جهت ديگر نواري است.

فونداسيون راديه (گسترده)

پي گسترده در دو جهت حالت پيوسته دارد و معمولاً سطحي معادل يا بزرگتر از مساحت ساختمان يا سازه را در بر مي گيرد. از پي هاي گسترده در اين موارد استفاده مي شود: براي سازه هاي سبك بار روي خاكهاي داراي ظرفيت باربري ضعيف، در مواردي كه تنوع موجود در شرايط خاك گسترش قابل توجه بار را ضروري مي سازد، براي بارهاي سنگين تر به جاي پي هاي جداگانه، در موارد بزرگ بودن نشستهاي ناهمسان و در مواردي كه احتمال نشست معدني وجود دارد. سه نوع پي گسترده بتن مسلح عبارتند از:

-پي گسترده از دال يكپارچه

-پي گسترده از دال و تير

-پي گسترده محفظه اي (صندوقه اي)

پي گسترده از دال يكپارچه

اين پي گسترده در واقع يك دال بتن مسلح يكپارچه با ضخامت معمولا يكنواخت است كه برروي خاكهايي با ظرفيت باري ضعيف يا متنوع ريخته مي شود، تا بار ديوارها و ستونهاي سازه سبك بر كل سطح ساختمان گسترده شود. دال يكپارچه پي گسترده تكيه گاه ستونهاي بتن مسلح را فراهم مي سازد. ستونها داراي پايه هاي مايچه اي هستند تا با گسترش بار نقطه اي در مقابل برش سوراخ شدگي مقاومت كنند. دال يكپارچه پي گسترده به همراه تيرهاي كناري روزده در زير سطح زمين ريخته مي شود. كف تحتاني شكل يك كف آزاد چوبي را خواهد داشت.

پي گسترده متشكل از دال و تير

براي تحمل بارهاي سنگين تر ديوارها يا ستونها استفاده مي شود، ضخامت دال يكپارچه به عنوان پي بايد مقدار قابل توجهي باشد. براي حداكثر استفاده اقتصادي از بتن مسلح در پي گسترده متشكل از دال و تير استفاده مي شود. اين پي از تيرهاي روزده يا زيرخوابي تشكيل مي گردد كه با گرفتن بار ديوار يا ستونها، آنها را برروي دال يكپارچه روي خاك طبيعي زيرين مي گسترانند. در خاكهاي متراكمي كه امكان حفاري ترانشه ها بدون استفاده از شمع بندي وجود دارد، استفاده از تيرهاي روزده ضرورت پيدا مي كند.

پي گسترده محفظه اي (صندوقه اي)

در مواردي كه نشستهاي ناهمسان مقدار قابل توجهي است و پي ها بايد بارهاي سنگيني را تحمل كنند، صلبيت زياد پي گسترده بتن مسلح يكپارچه محفظه اي سودمند است. اين نوع پي گستنرده از دالهاي فوقاني و تحتاني تشكيل مي شود كه توسط تيغه هاي عرضي عمودي در هر دو جهت از هم جدا و تقويت شده اند. پي گسترده محفظه اي مي تواند از عمق كامنل طبقه زيرزمين برخوردار باشد و از محفظه هاي پي براي ماشين آلات مكانيكي و انبار استفاده شود. از پي گسترده محفظه اي به هنگام ساخت زيرزمينهاي عميق نيز استفاده مي شود تا با بهره گيري از فشار سربار كه در گودهاي عميق روي مي دهد، از ميزان نشست كاسته شود.
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 2254 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 34

حجم فایل:23 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: