گزارش کارآموزی اجراي پروژه مسكوني

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي اجراي پروژه مسكوني در 32 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان صفحه

پي کني

پي سازي و هدف آن

آماده سازي پي

پي سازي در ساختمانهاي فلزي

پي هاي سراسري يا گسترده

آرماتوربندي شبکه فونداسيون

شمع كوبي

بتن

موادتشکيل دهنده بتن

ساخت بتن

حمل بتن

بتن ريزي

انواع بتن

ويبره كردن بتن

آرماتوربندي ستونها

قالب بندي ستونها

بلوک

پله هاي بتن مسلح

دالها

ديوارها

ستون

اجراي پله

آجر چيني

نعل درگاه

سقف كاذب

تاسيسات




مقدمه :

اولين باري كه انسان از نعمت سر پناه بر خوردار گشت فرو رفتن خشكي در آب و پناهنده شدن انسان و حيوان به غارها و ار تفاعات بوده است با پيدايش فصل خشكي انسان مجدداً رو به خشكي آورد كه در اين تاريخ يعني تقريباً هزار سال قبل از ميلاد مسيح اولين خانه هاي مسكوني در ايران مشاهده شد كه از شاخه برگ در ختان بوجود مي آمد پس از مدتي سر پنا ههااز خشت هاي گلي و پوشش شاخ و بر گ در ختان ساخته مي شد حدود 3000 سال قبل از ميلا د با مهاجرت آريائيها به ايران مسكن به صورت خشت و يا آجربا پوشش سفالي بود يا تسلط هخامنشيان در شهرهاي يوناني معماري سنگي جاي خود را باز كرد در قرن هفدهم ساختمان هاي موزه با استفاده از آرموتورهاي طولي و قطري بجاي سنگهاي يكپارچه به هم اتصال يافتند و بين ستون ها با قطعات كوچكتر پوشانه شده وبه كمك همين آرماتور ها در قرن هيجدهم دان وليت فاصله ي بين ستونها ي كليسا را با قطعات سنگ پوشانده است لذا در معماري سنگي فلز نقش بزرگي را ايفا نمود با رواج واستفاده بتن و فلزبا هم مهم تر شدزيرا بتن در مقابله با سنگ كمتر تاب كشش را دارد بعلاوه قرا ردادن فلز در داخل بتن خيلي آسان تر از قرار دادن آن در سنگ است اما امروزه چون همانند گذشته نياز اوليه هر انساني مسكن مي باشد و به علت تراكم بيش از حد شهرها از جمعيت ونيز روي آوردن صنعت ساختمان سازي به مرتفع ساختن واحد هاي مسكوني و اداري و همچنين به منظور تامين نيازهاي كشاورزي چه از لحاظ راههاي ارتباطي و چه از نظر كانالهاي آ برساني مصرف بتن در قسمت ذكر شده بخــــــــــــصـــــــــوص در صـــــــنـــــعــــــت ساخـــــتمان سازي بسيار زياد و هر روز بيــشتر مي شود.

شمع بندي چوبي :

شمع چوبي عبارت است از تير گرد يا چهار تراشي كه از بالا بر الواري متكي است كه خود بر بدنه گود( يا ديوار ساختمان مجاور) تكيه دارد و از پايين در زمين كف گود، با زاويه اي حدود 45 درجه، استوار گشته است. الوار هاي متكي بر بدنه، ممكن است به صورت عمودي يا افقي بر ديواره ي گود ( يا ديوار ساختمان مجاور) قرار گيرند و براي تقسيم بهتر فشار، بين شمع و الوارها، چهار تراش افقي قرار مي گيرند. براي جلوگيري از فرو رفتن شمع در زمين( به خاطر سطح مقطع نسبتا كم آن و فشار زياد از بالا) به پايه آن را بر مصالح مقاومي مانند آجر يا بلوك هاي سيماني قرار مي دهند.

پي كني :‌

پي كني جهت ايجاد فنداسيون ( پي ، شالوده ، فونيزه ) در داخل زمين ايجاد مي شود .

پي كني به توجه به نقشه هاي اجرايي و ابعاد پي ها و با در نظر گرفتن قالبها مي باشد . مثلاً اگر قالب پي آجري به ضخامت سانتي متر باشد چنانچه مربعي به ضلع 150 سانتي متر باشد اگر از هر طرف 15 سانتي متر جهت قالب بندي در نظر بگيريم ، بايستي ابعاد 180در 180 سانتي متر حفاري گردد .

پي سازي :

نقش پي در ساختمان تحمل بارهاي وارده از ساختمان و انتقال آن به زمين زير آن است . بنابراين پي ساختمان بايستي دو خصوصيت زير را دارا باشد .

1- جنس پي و نوع آن و ابعاد آن بايستي طوري باشد كه خود بتواند بارهاي وارده را با اطمينان كامل تحمل نمايد .

2- ابعاد پي به ويژه طول و عرض آن بايد به گونه اي باشد كه بتواند با ايمني كافي بار وارده را با توجه به مقاومت خاك به زمين انتقال دهد . بر حسب نوع ساختمان و خاك محل و موارد ديگر ، پي ساختمان را به صورت غير مسطح و مسطح مي توان ساخت .

پي هاي غير مسلح :

اين نوع پي ها معمولاً براي ساختمان هاي با مصالح بنايي ( ديوار باربر ) كاربرد دارد، از نقطه نظر مصالح به كار رفته انواع و اقسام مختلف دارد .

شفته ريزي : شفته مخلوطي است از خاك محل ، شن و ماسه ، آهك و آب

پي هاي مسلح :‌

پي هاي بتن مسطح براي تحمل بار ديوارها و ستون هاي بتني به طور كلي براي انواع ساختمان ها كاربرد دارد و بسته به وزن طبقات ( تعداد طبقات ) و موقعيت آن در روي زمين و همچنين جنس و مقاومت خاك از يكي از انواع متداول فنداسيون هاي بتن مسطح مي توان استفاده نمود .

نحوه عمل فن ها از اين قرار است :

بار وارد بر آن را در روي يك سطح نسبتاً بزرگ خاك توزيع مي نمايد و در نتيجه شدت تنش وارده ( نيرو بر واحد سطح ) را كامل داده ،‌ تا خاك بتواند در كمال اطمينان وزن وارده را تحمل نمايد . به عنوان مثال اگر مقاومت مجاز 2 كيلوگرم بر سانتي متر مكعب باشد و ستوني با مقطع 20*20 وزن 40 تن را بخواهد تحمل نمايد تنش وارد بر ستون 100 كيلوگرم بر سانتي متر مكعب فرو مي رود كه اگر بخواهيم ستون را مستقيماً در روي زمين قرار دهيم و خاك تحمل نكرده و ستون در زمين فرو مي رود بنابراين بار 40 تن را بايد بر روح سطح بزرگتري كه همان سطح پي است را توزع نمود تا تنش وارده به خاك از مقاومت پي مجاز آن كمتر شود و زمين بتواند آنها را تحمل نمايد .

انواع فنداسيون هاي گسترده بتن مسلح :‌

1- پي هاي منفرد :‌

اين فونداسيون ها بار تنها يك ستون را تحمل مي كند .

2- پي هاي مركب ( چند ستوني ) :

اين فونداسيون ها بار 2 يا چند ستون را تحمل مي كند .

اين فونداسيون ها موقعي به كار مي روند كه معمولاً پي ها نزديك به هم و عملاً در يكديگرند تداخل نموده و يا خيلي نزديك هستند .

3- پي ديوار ( نواري ) :

اين نوع پي ها معمولاً بار ديوارهاي پيوسته بتني و يا ديوارهاي با مصالح بنايي يك ساختمان را تحمل مي نمايند . گاهي در زير ستون هاي كناري در مجاور ساختمان هاي ديگر نيز از اين نوع پي استفاده مي شود .

4- پي هاي كنسولي :‌

اين گونه پي ها در خطوط مجاور ساير ساختمان ها به كار مي رود كه با تركيب با پي منفرد با ستون وسط جمعاً تشكيل پي هاي باسكولي را مي دهند .



بار ستون هاي متعدد و ديوارها به طور كل وزن كل ساختمان را تحمل كرده و به صورت يك دال پيوسته عمل مي كنند تا بارها را در يك مساحت بزرگ
پخش نمايد .

آرماتور گذاري :

آرماتور به صورت ميله گرد فولادي به قطرهاي 6 الي 40 سانتي متر در بازار موجود هستند .

سطح جانبي ميله گرد ممكن است صاف بوده كه به آرماتور ساده مرسوم است و يا اينكه به صورت آج دار باشد . آرماتورهاي ساده و صاف علامت Q في و آرماتورهاي آج دار با علامت Q نمايش داده مي شود .

ميله گردهاي به قطر 6 و 8 و گاهي 10 ميلي متري به صورت كلاف ولي
نمره هاي بالاتر به صورت شاخه هاي 12 متري توليد مي شود ميله گردهاي توليد كارخانه ذوب آهن اصفهان به سه نوع هستند .

در بتن ريزي حجيم :

براي اجراي آرماتوربندي قطعات بتن مسطح بايستي ميله گردها را به
اندازه هاي لازم و بر طبق اندازه هاي نقشه بريده و بر طبق الگوهاي ارائه شده در نقشه خم نموده و فرم لازم را به آن بدهند .

- براي خم كردم ميله گردها از آچار مخصوص F يا گوساله و صفحه فلزي مخصوص كه بر روي ميز نصب ميگردد ، ‌استفاده نمود.

- قبل از مصرف ميله گرد بايد با برس سيمي آنها را پاك و تميز نود به طوري كه زنگ زدگي و مواد خارجي از قبيل روغن در روي آن وجود نداشته باشد .

البته مقدار كمي زنگزدگي ميله گردها به شرط كه به مرحله خودرگي ميله گرد نرسيده باشد اشكالي ندارد .

- خم كردن ميله گرد به هيچ وجه نبايد توسط حرارت انجام گيرد زيرا در اثر حرارت از مقاومت و خواص ميله گرد آن كاسته مي شود .

آرماتوربند با داشتن نقشه ابتدا براي هر موقعيت ميله گرد را به طول مندرج در مي آورد فهرست نقشه و به تعداد لازم بريده و سپس با گچ فواصلي را كه در روي نقشه براي قسمتهاي مختلف ذكر شده بر روي ميله گردها بريده شده علامت گذاري مي نمايد و سپس با استفاده از ابزار كار لازم كه همان ميز كار و آچار F مي باشند از محل هاي علامتگذاري شده فرم هاي لازم را به ميله گردها داده و بر طبق الگوهاي ارائه شده آنها را خم مي كند .

1- آرماتورهاي طول يا راسته :

آرماتورهايي اصلي هستند كه به صورت طولي در تيرها ، ستوها و دال ها ،‌
پي ها ديوارها و شناژ ها به كار مي روند .

بايستي از آماتور آج دار استفاده شود معمولاً دو انتهاي ميله گرد قلاب يا خم 90 درجه مي شود .







2- خاموت :‌

جهت كلاف كردن آرماتورهاي راسته تيرها و ستون ها مورد استفاده قرار
مي گيرند كه معمولاً به شكل چهار ضلعي مي باشند . شكل هاي چند ضلعي و دايره نيز به ندرت كاربرد دارد .

در ستون ها به ويژه در مقاطع دايره اي شكل گاهي به جاي خاموت از كلاف دورپيچ استفاده مي شود . خاموت ها معمولا‌ً از ميله گردهاي 6 يا 8 يا 10 مي باشند و جهت سهولت كار از ميله گرد ساده استفاده شده تا عمليات خم كردن براحتي صورت پذيرد . دو انتهاي خاموت بايستي خم گردد .

3- ادكا :‌

در قطعات خمشي ( تيرها ، داله هاي سقف ) در بعضي مقاطع همان مثبت و در بعضي مقاطع همان منفي داريم ، بنابراين ميله گردهاي كنشي ممكن است در قسمت بالا و يا پايين مقطع قرار گيرد .

از اين رو ميله گرد طولي را در محل هاي تغيير علامت همان خمش به صورت شكل زير خم نموده و در داخل كار قرار مي دهند كه به آن ادكا ميگويند .

اندود شسته :

رو كار شسته از سنگ هاي ريز و درشت قابل انجام مي باشد البته از
سنگ هاي ريز يعني حدود 20 ميلي متر را مي توان روي تمامي ساختمان مورد استفاده قرار دارد و از سنگ هاي درشت تر رويكف و غيره استفاده مي شود .

زمان مصرف گچ از لحاظ دما :

با توجه به آن كه گچ در موقع ساختمان توليد گرما ميكند ،‌به طوري كه تقريباً تا حدود 15 تا 20 مصرف نمود ، ولي عملاً در كارگاهها بايد از اين كار خودداري كرده و حداكثر ملات گچ را دردماي كمتر از 5 يا 6 درجه سانتي گراد مصرف ننمائيم .

دوغ آب گچ :‌

براي ساختمان دوغاب گچ عين ساختن ملات گچ عمل مي نمايند ، فقط از آب بيشتري استفاده مي نمايند به طوري كه ملات كاملاً رقيق و روان باشد ، از دوغ آب گچ براي پر كردن درزهاي طاق ضربي استفاده مي نمايند . دوغ آب گچ را قبل از ازدياد حجم گچ مصرف مي كنند و ملات گچ را بعد از ازديات حجم .



اندودها :‌

اندود گچ و خاك ، گچ و خاك رس را مخلوط كرده و از ملات گچ و خاك استفاده مي كنند . فقط براي سفيد كاري اطاق روي پوشش گچ و خاك را با يك قشر گچ بدون خاك مي پوشانند ،‌ آن هم به علت رنگ سفيد آن است كه آمادگي بهتري براي نقاشي دارد .





شفته آهك :

يكي از ارزانترين اندودها است ، معمولاً شفته را با خاك محل درست مي نند .در جايي مانند تهران كه رطوبت مناسب است ، مي توان از شفته آهكي براي پي سازي ساختمانهايي كه با مصالح بنايي ساخته مي شود ، استفاده نمود .

اندود سيمان رنگي :‌

در ساختمان سازي مخصوصاً در نماسازي و يا فرش كف احتياج به سيماني باشد كه باربري آن مورد نظر نبوده بلكه زيبايي آن مورد نظر است . مخصوصاً از سيمان سفيداستفاده مي شود .



گچ :

از جمله مصالحي است كه در صنايع ساختمان سازي از اهيمت ويژه اي برخوردار مي باشد . گچ به علت خواص خود از اولين قدم در ايجاد يك بنا پياده كردن زمين مي باشد و به اصطلاح براي ريختن در اطراف زمين مورد نياز مي باشد و تا آخرين مراحل بنا كه سفيد كاري و نصب سنگ است باز هم گچ مورد نياز است و حتي در نقاشي ساختمان هم از كچ استفاده مي نمايند .

كاشي كاري :‌

كاشي قطعه سنگي است مصنوعي به ابعاد مختلف و به ضخامت چند ميليمتر كه يك روي آن داراي سطحي شيشه اي بوده كه كاملاً صاف و صيقلي مي باشد و به راحتي قابل تميز كردن است و اغلب در محلهايي از ساختمان به همين علت به راحتي مورد استفاده قرار مي گيرند كه امكان رشد ميكروب بيشتر بوده و در نتيجه به نظافت بيشتري احتياج دارد مانند : حمامها ،‌توالتها ، آشپزخانه .

ابعاد كاشي :

رايج ترين ابعاد كاشي كه تا مدتها در ايران رايج بود كاشي 15*15 بود ولي امروز ولي در سالهاي اخير كاشي با ابعاد 10*10 و 20*20 و 30*20 و 20*10 و حتي 40*40 نيز به بازار آمده و همچنين كاشي هايي نيز به انواع يك لب پخ بوده و دو لب پخ در مجاور يك زاويه كه به آن دو لب پخ كتجي مي گويند و دو لب پخ در دو ضلع موازي .

علت مصرف كاشي در ساختمان : در مكان هايي مي باشد كه با آب در تماس است و بايد به طور مداوم اين محل ها نظافت شود . سطح خارجي كاشي با يك ورقه لعاب پوشيده شده است .

كانالهاي تاسيساتي :

در ساختمان هاي وسيع كه داراي زير بناي زياد مي باشد ، مكان هايي به عنوان كانال هاي عمودي تاسيساتي ساخته مي شود كه از اين مسير كليه لوله هاي برق رساني ، كابل هاي برق و آنتن و لوله هاي آب سرد و گرم رفت و برگشت ،
لوله هاي فاضلات و خلاصه لوله هاي آب باران و در مواردي كانال هي كولر نيز با ظرفيت و گنجايش كافي پيش بيني و ساخته مي شود كه مسير آنها در
نقشه هاي ساختماني و تاسيساتي مشخص مي باشد . اين كانالها تا پشت بام جهت استفاده لوله هاي آب باران ، هواكش و كانالهاي كولر كه كولرهاي آنها در پشت بام نصب مي باشند ، ادامه مي يابد .



تاسيسات مكانيكي :

الف) نقشه هاي لوله كشي آب سرد و گرم بهداشتي ، مشخصات و نحوه اتصالات .

ب ) لوله هاي شوفاژ و يا تهويه مطبوع .

ج) شبكه فاضلاب و آب باران ، مشخصات ونحوه اتصالات آنها .

د ) مسير و مشخصات كانالهاي تهويه يا كولر .

هـ) شبكه لوله كشي موتور خانه و نحوه اتصال شبكه به ديگ هاي آب گرم شوفاژ و بهداشتي به كار مي رود .

الف- مسير و مشخصات سيم كشي برق ، تلفن ، درباز كن هاي برقي ، آنتن ها ، سيستم اعلام خطر ، آتش سوزي ، اعلام خطر گاز ، اعلام خطر در موارد سرقت .

ب – سيم كشي موتور خانه ، تعيين مشخصات تابلوهاي برق و محل نصب آن به كار مي روند .



سنگ :

سنگ ها يكي از قابل مطالعه ترين عناصر طبيعي هستند تقريباً براي اتمام رشته هاي علوم مورد استفاده هستند . مهندسين ساختمان مطالعه در سنگ بسيار اندك بوده و تقريباً به رنگ و پايداري آن در مقابل عوامل جوي و همچنين پايداري آن در مقابل سايش و غيره محدود مي باشد .

فرش كف :‌

در ساختمانهاي عمومي مانند بيمارستانها و هتلها و مدارس و ادارات كه رفت و آمد زياد مي باشد و كف سالنها در معرض سايش قرار دارد و همچنين بايد نظافت كردن آن آسان باشد ، براي فرش كف ها اغلب از سنگ استفاده مي نمايند . براي آپارتمان هاي مسكوني نيز فرش سنگ با توجه به رنگ هاي جالب و قيمت ارزان آن متداول است . ابعاد سنگ ها 40*40 يا 50*50 يا 40*20 و يا 15*30 است و براي فرش كف سرويس هاي مانند آشپزخانه و حمام و توالت نيز از سنگ استفاده مي شود با شيب ملايمي كه به طرف كف شور داشته باشد .

نصب سنگ روي ديوار :

نصب سنگ روي ديوار ممكن است در مكانهاي مختلف ساختمان انجام شود . متداولترين ديواري كه ممكن است با سنگ پوشانده شود ، ديوارهاي خارجي ساختمان بوده كه بعضي از مهندسين نماسازي را با سنگ انجام مي دهند .

در ساختمان هاي عمومي اغلب ديوارهاي راه پله را كه عبور و مرور از آن زياد بوده و ديوارهاي آن در معرض آسيب مي باشند با سنگ پوشانيده مي شود . در بيمارستانها و ادارات و مدارس كه رفت و آمد زياد مي باشد و بايد نظافت كردن آن آسان باشد ، اغلب ديوارهاي اطاقها را تا حدود يك متر با سنگ مي پوشانند . در بعضي از ساختمانها ديوارهاي سرويس ها را نيز به جاي كاشي با سنگ مي پوشانند .

سنگ پلاك :

پر مصرف ترين سنگها در صنعت ساختمان سازي سنگ هاي پلاك است كه ضخامت آن بر حسب محل مصرف از يك سانتي متر تا 4 سانتي متر و گاهي هم بيشتر مي باشد . سنگ هاي يك سانتي متري براي قرنيز اطاقها و سنگهاي 2 سانتي متري براي فرش كردن و نماسازي و سنگ هاي 3 سانتي متري براي فرش كردن حياط و سنگهاي 4 سانتي متري براي پله و بيش از 4 سانتي متري براي مكانهاي مخصوص مانند ستونها تزئييني شومينه و يا جاهايي از اين قبيل مصرف مي شود . ضمناً ممكن است يك روي سنگ پلاك را با تيشه هاي مخصوص خط بياندازند كه به آن سنگ تيشه اي مي گويند . اين نوع سنگ بيشتر در محل هايي فرش مي شود كه امكان ليز خوردن عبور كنندگان روي آن مي باشد . مانند كف حياط و غيره و همچنين ممكن است با نظر مهندس معمار براي زيبايي سنگ كف راهروها و يا نماسازي را نيز تيشه اي نمايد .
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1890 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:3,369 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: