گزارش كارآموزي ساختمان تجاري مسكوني در شهر كرج

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش كارآموزي ساختمان تجاري مسكوني در شهر كرج در 42 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه :

در كارگاهي كه بنده مشغول به گذراندن دوره کاربيني بودم مربوط به يك پروژه خصوصي كه تحت نظارت شركت مهندسي مديريت درمان تإمين اجتماعي منطقة كرجاجرا مي شد .

اين پروژه داراي 6 مهندس بود كه به تفكيك موقعيت كاري مشغول به انجام كار مي بودند .

اگرچه مشكلات بسياري از قبيل اشكالات فني ناخواسته براي كار بتن بوجود مي آمد و يا اشتباه در پياده كردن ترازها باعث وارد‌آمدن خساراتي مي شد كه قسمتي جبران شدني و قسمتي ديگر فقط با تخريب و نوسازي قابل جبران بود .

اما داراي مديريتي منسجم و يكپارچه و از مهندسين مجربي برخوردار بودكه يك مجموعه كاملاً فني را تشكيل مي دهد .





فهرست مطالب

عنوان صفحه

فهرست اولويت هاي پروژه ............................................................................................................ 1

گزارش كار ......................................................................................................................................... 2

عكسهاي مربوط به پروژه .............................................................................................................. 33






فهرست اولويت هاي پروژه :

1-پياده نمودن نقشه

2-پي كني ها و گودبرداري و خاكريزي ها

3-اجراي فنداسيون و شناژبندي ها

4-اسكلت بندي و بادبندها و مهارها

5-ديوار چيني ها

6-سفت كاري و اجراي سقف و اجراي تاسيسات

7-نازك كاري

8-بهره برداري






جلسه 1 :

شركتي كه بنده در آن مدتي را بعنوان کاربيني گذراندم يك شركت ساختماني بود كه پروژه هاي مختلفي از قبيل ساخت يك مجتمع مسكوني بصورت انبوه سازي (56) واحدي ساخت تعدادي آپارتمانهاي مسكوني و نيز تعدادي آپارتمان مسكوني - تجاري در دست ساختمان داشت كه هر كدام از آنها در مراحل مختلفي از ساخت قرار داشتند.

مكاني را كه من بعنوان کاربيني گذراندم يك ساختمان تجاري - مسكوني در شهر كرج بود .

اين ساختمان مساحتي حدود 435 داشت و اسكلت آن از نوع بتن آرمه بود و در زمان شروع كار من ساختمان مذكور خاكبرداري شده بود و آماده كفراژ بندي و آرماتورپيچي بود .


البته يادآور مي شوم كه براي كامل شدن گزارش کاربيني از ديگر پروژه هاي در دست ساخت اين شركت توسط دوربين ديجيتال عكسهايي تهيه كرده و سپس توسط كامپيوتر از آنها پرينت گرفته كه در پايان گزارش آمده است .


جلسه 2 :

اين گزارش كارها به كمك يادداشتهاي روزنويس كه در سر كار نكته نويسي مي كردم تهيه شده به همين دليل نمي توانستم كه ازكارهاي عادي و روزمره كه همه روزه انجام مي شد چيزي بنويسم و به ذكر مسايل مهمتر و جزئيات بسنده مي كنم .

در روز دوم ابتدا با تميزكاري زمين و استفاده از بتن مگر (نظافت) شد . بعد از بتن‌ريزي و صاف كاري هاي لازم كلفراژ بندي با ديوار آجري 21 سانتي شروع شد (البته عكسهاي الصاقي در پايان كفزاژ بندي و آرماتوربندي گرفته شده است) .

كارگران در روز (12-8) و (18-14) (هشت ساعت) كار مي كردند . البته در موارد خاص و به تشخيص پيمانكار در انجام كارهايي كه كارگران سخت قبول مي كردند از قبيل تميزكاري هاي زياد يا ديوار چيني ها كار را به صورت كنتراتي تحويل مي دادند و كارگر مي توانست پس از انجام كار محل كارگاه را ترك كند اما مي بايست پس از انجام كار ، كار را تحويل مافوق دهد .

كار در روز دوم با تميزكاري ، انجام بتن مگر و انجام ديواركشي تا حدود 50% به اتمام رسيد .

نكته : سعي مي شود در پايان تحرير گزارش کاربيني در مورد مسايلي كه از نظر شخص كارآموز داراي نكات قابل ذكر مي باشد به صورت جزئي اشاره شود .


جلسه 3 :

براي شروع به كار در روز سوم لازم بود ديوار كاملاً گرفته باشد .

در شروع به پيشرفت بهتر كار سعي مي شود . كارها را با توجه به كارائي و توانائي كارگران بين آنها تقسيم نمود تا از هرج و مرج و فرار از كار كارگران جلوگيري كرد .

با تكميل ديواركشي و آماده شدن قالب فنداسيون ؛ آرماتورهايي را كه قبلاً آرماتوربندها خمكاري و قطع و وصلها را انجام داده اند براي تركيب و آماده كردن ستونها و شناژبندي ها به سطح كارگاه منتقل مي شود تا با سر هم شدن آرماتورها و ايجاد ستونها و فنداسيون به پيشبرد كار كمك شود .

پس از آوردن ميلگردها ابتدا آرماتور فنداسيون بسته شد به صورتي كه ابتدا آرماتور كف (راسته ها) انداخته شد و بوسيله مفتول بسته تا از حركت كردن جلوگيري شود (در ضمن بايد سعي شود جنس ديوار به صورتي باشد كه بعدازبتن ريزي به آن نچسبد و به راحتي تخريب شود ، درداخل ديوار از پلاستيك استفاده مي شود و از ملات گچ يا گچ و خاك استفاده مي شود) .

بالاخره بعد از گذاشتن آرماتورهاي راسته و گذاشتن خاموت داخلي و اودكاها و بستن آنها بوسيله مفتول نوبت به قرار دادن آرماتور ستون مي رسد .


جلسه 4

باز هم طبق معمول روز كاري با تعيين وظايف كارگران شروع شد كار اصلي امروز ايجاد ‌آرماتور ستونها و بتون ريزي فنداسيون بود . براي بستن آرماتور ستونها ابتدا آرماتورهاي طولي (راسته) را با ريشه مناسب در آرماتورهاي فنداسيون به صورت ميلگردهاي انتظار قرار مي دهيم.

ريختن بتن فنداسيون كه با عيار مي باشد بايد قبل از آرماتوربندي ستون تكميل شود .

ريختن بتون را از فاصله مناسب انجام داديم كه سبب جابجايي آرماتورها ، قالبها و بهم خوردن دانه بندي بتن نشود .

بتن ريزي بايد به صورتي انجام شود كه اگر در اثر زيادي بتن ريزي فاصله لايه هاي بتن به صورتي بود كه بتن قبلي كم آب و خشك شود بايد با آب پاشي لايه قبلي را آماده گيرايي با لايه جديد كنيم . در ضمن عمل ويبره بايد تا حدي انجام شود كه
1-شيره بتن مقدار خيلي جزئي بالا بزند 2-آنقدر عمل ويبره انجام شود تا حبابهاي هوا به طور كلي بالا بزند 3-به مدت 5 دقيقه كل حجم بتن ريزي ويبره شود .

بعد از ريختن بتن و عمل ويبره زني تا فردا حدوداً (با مواد مضاف) بتن گيرايي اوليه را دارد .

بايد توجه كرد در هنگان بتن ريزي بايد سطح صافي را بوسيله ماله كشي بدست آورد تا بتوان كارهاي ديگر را در سطح تراز بدست آمده انجام داد .


جلسه 5 :

بعد از ورود به كارگاه و انجام كارهاي اوليه معمول .

و اطمينان از خودگيري موردنياز در مورد بتن فنداسيون شروع به آب پاشي سطح بتن نموده بايد توجه كرد بتن تازه به مدت حدود سه الي چهار روز بايد آب داد و مرطوب نگه‌داري كرد .

بعد از آب پاشي كارگران و آرماتوربندها مشغول به بستن آرماتور ستونها شدند . ابتدا با اتصال‌آرماتورهاي انتظار با آرماتورهاي جديد بوسيله مفتول و در بعضي موارد با جوش نوبت به كارگيري خاموتها مي باشد كه وظيفه دارند از پيچش و كمانش آرماتورها در ستون جلوگيري كنند و همچنين باعث عدم جابجايي آرماتورهاي راسته در قالب به دليل بتن ريزي مي شوند بايد توجه كرد در هنگام گذاشتن خاموتها خمهايي كه در خاموت وجود دارد در طول ستون بايد چرخشي باشد

طول آرماتورها به گونه اي مي باشد كه ارتفاع آن به صورت يك طبقه + طبقه بعدي بايد باشد تا طبقه بعدي به صورت انتظار در بالا مي ماند . بعد از آرماتوربندي تمام ستونها نوبت به آرماتوربندي تير در طبقه بالايي مي رسد .



توجه : از آنجائيكه جنس قالبها را از قالبهاي پيش ساخته فولادي انتخاب شده بود ، سرعت عمل در استفاده و قرار دادن قالبها بالا مي رفت و يكي ديگر از محاسن اين قالبها بدست آمدن سطوح صاف و صيقلي در سطح ستون مي باشد . البته بايد توجه داشت كه مهار قالبها از نكات حائز اهميت مي باشد كه در غير اين صورت مشكلات زيادي براي ادامه كار پيش مي آيد .

جلسه 5 کاربيني كار را با آرماتوربندي ستونها در طبقه اول به پايان مي رسانيم . از آنجائيكه كار‌ آرماتوربندي ستونها در پايان ساعت كاري به پايان رسيد بقيه كار به فردا موكول شد .

البته بايد ذكر شود كه قطع و وصل و خم آرماتورهاي مختلف از قبيل راسته ها ، سرسري‌ها و طولي ها و خاموتها قبلاً در كارگاه آرماتوربندي انجام شده و با توجه به محاسبات كه قبلاً انجام شده است تعداد و طول آنها متناسب با نقشة اجرايي آرماتوربندي تعيين و محاسبه شده است و نهايتاً به كارگاه انتقال داده و سر هم مي‌شود .


جلسه 6 :

بعد از اتمام كار آرماتوربندي ستونها به دليل اتمام ساعت كاري انجام آرماتوربندي تيرها و شناژهاي افقي در طبقه بالايي و انجام قالببندي به امروز موكول شد .

بعد از ورود به كارگاه و تهيه كارها نوبت به‌ آرماتوربندي تيرها رسيد كه به علت اجرا در ارتفاع و همچنين وجود دهانه هاي بلند در فاصله بعضي ستونها به كاري سخت تبديل شده است .

بعد از آرماتوربندي تيرها به علت ذكر شده در بالا (دهانه بلند) وجود خيز در ميانه تير غير قابل انكار است ، به همين دليل پس از قالببندي تيرها استفاده از شمع يا پايه در زير قالب الزامي است كه استفاده از شمع ها نيز داراي قانون و قاعده خاص به خود مي‌باشد (از قبيل فاصله شمع ها ، حداكثر ارتفاع شمعها كه نبايد از اين مقدار تجاوز كند ، مهار كردن شمعها و غيره) يكي از كارهايي كه بايد به دقت انجام داد و نقش مهمي در امنيت و پيشرفت كار دارد مهار كردن قالبها خصوصاً در قسمت ستونها مي‌باشد كه به طرق مختلف انجام مي شود .

كار امروز هم با آرماتوربندي تيرها ، قالببندي تيرها كه به مهارت نياز دارد ، شمع زني و پايه گذاري در زير قالب تيرها و نهايتاً مهار كردن شمعها در قالب تيرها و مهار كردن قالب ستونها به اتمام رسيد و قرار شد كار بتن ريزي به طور كامل فردا انجام شود .

جلسه 7 :

جلسه امروز با نظافت كارگاه از وسايل كه به آنها نياز نبود شروع شد و با آمدن ميكسر كار بتون ريزي ستونها شروع شد . كار امروز بسيار حجيم اما به صورت (Ruting) انجام شد و خلاصه با ويبره كردن كه قبلاً توضيح داده شد به پايان رسيد .


جلسه 8 :

امروز طبق معمول روزهاي قبل با تقسيم كار شروع شد . در ابتدا كارگران مشغول آب‌پاشي به تنة ستونها و قسمتهاي مختلف ستونها شدند تا به خوبي برسد در كار ساخت و ساز اين قسمت كه متعلق به بتن ريزي ستونها مي باشد زمان زيادي از ساخت را به خود اختصاص مي دهد زيرا زمان نقش بسيار سازنده اي در تحكيم ستون بازي مي‌كند. روز هفتم نيز با ريزه كاري و انجام كارهاي غيركارگاهي سپري شد .

آنطور كه به نظر مي رسيد قرار بود قالبها در حدود پنج روز برجا باشد تا بتوان زودتر كار زدن سقف را شروع كنيم .

جلسه 19 :

امروز هم روز جالبي بود به اين دليل كه مسئول يكي از كارهايي شده بودم كه تا به حال تجربه انجام آن را نداشتم . كاري كه قرار بود در اين روز انجام شود . در مورد عمليات خاكبرداري محلي بود كه در روز قبل جهت پياده كردن حدود گودبرداري به آنجا رفته بوديم . در مورد عمليات خاكبرداري لازم به ذكر است كه اگر اين عمليات از حجم كم برخوردار باشد مي توان از وسايل دستي و با كارگر انجام داد اما در مواردي كه حجم بالايي از عمليات خاكي وجود داشته باشد مي بايست از ماشين آلات راه‌سازي استفاده كرد كه اصولاً از بيل مكانيكي استفاده مي شود .

بعد از انتقال بيل به محل كار ، كار شروع شد .

گچ ريزي انجام شده در سطح زمين كمك زيادي به كار گودبرداري بوسيله بيل مي‌كند. با اين كار ما محدوده دقيق را براي كار بيل مشخص مي كنيم تا بيل بتواند از روي خطوط مشخص شده روي زمين كار خود را انجام دهد . اين كار با دقت كافي و عمق لازم بايد انجام مي گرفت و سطح تقريباً يكدستي را به ما مي داد به همين دليل انجام كار را بايد به شخص ماهري محول كرد تا نهايتآً مشكلي پيش نيايد .

بعد از شروع كار و گودبرداري بيل و تخليه آن در كاميونهايي كه قبلاً به اين منظور به صورت كرايه در محل حاضر بودند خاكهاي حاصله به جاي مناسبي كه در خارج از محل بود منتقل شد .

بعد از اتمام كار و بدست آمدن شرايط مطلوب از قبيل عمق مناسب و سطح صاف و يكدست محيط و شرايط براي ديوارچيني جهت پي ريزي محيا مي باشد كه همه كارها متعاقباً انجام خواهد شد .


جلسه 20 :

امروز جهت باز كردن قالب تيرها به كارگاه ساختماني خودمان رفتيم بعد از اطمينان از گيرايي مناسب شروع به باز كردن قالب كرديم . اما با احتياط لازم بعد از اطمينان از استحكام مكفي قالب را به كلي باز كرديم اما جهت احتياط سه عدد جك را در زير تير قرار داديم . سپس كارگران شروع به آب پاشي روي بدنه تير كردند . اين در حالي بود كه در اين مدت چند روزه آب پاشي به بدنه ستون ادامه داشته است . بعد از آب پاشي به سطح تير چند عدد گوني مرطوب و خيس بروي تير انداخته شد . تا كماكان رطوبت به سطح تير برسد .

مرطوب نگه داشتن سطح بتون تازه يكي از مهم ترين نكات قابل ملاحظه مي باشد . اگر سطح بتون رطوبت كافي را دريافت كند . در عمر بلند بتون تأثير به سزايي خواهد داشت .

ضمناً بايد ذكر كنم بدست‌آوردن سطح صاف و بدون سطح كرمو و ترك در استحكام و تحمل فشار سهم به سزائي دارد .

در بعضي موارد جهت بهبود حالت سطح بتون و تميزكاري سطح كار ، را بوسيله سيمان نرم و كاردك مخصوص تصحيح مي كنيم كه در وضع ظاهري آن تأثير به سزائي خواهد داست . در كارهاي ساختماني كه از اسكلت بتوني استفاده مي كنيم براي تأئيد و اطمينان از طرح اختلاط و مقاومت بتون از ميكسرهايي كه بتون را به كارگاه انتقال مي دهند نمونه هايي جهت شكستن تهيه شده و به‌آزمايشگاه منتقل مي شود كه در نوع 7 و 28 روزه تهيه مي شود .


جلسه 21 :

جلسه بيستم را مي توان به عبارتي جلسه آخر کاربيني تلقي كرد . به اين دليل كه امروز سقف كار 240 ساعت پر مي شد و به پايان مي رسيد .

امروز قرار بود بعد از تميزكاري و كمي آب پاشي به سطوح بتوني تير و ستون در طبقه دوم شروع به تيرچه ريزي و كارهاي مربوط به سقف شويم . به همين دليل بعد از تهيه تيرچه هايي كه اجزاء و طرز تهيه آن را در جلسه 15 شرح دادم .

شروع به كار كرديم . ابتدا در هر تكيه گاه تيرچه اول را مي گذاريم (قابل ذكر است براي اطمينان از تحمل نيروهاي وارده بر سقف در بر تكيه گاه دو عدد تيرچه در كنار هم مي‌گذاريم). سپس به اندازه يك بلوك فاصله مي گذاريم و بعد يك تيرچه ديگر مي‌گذاريم و دو باره به اندازه يك بلوك (در حدود ) فاصله را رعايت مي كنيم .

بعد از تيرچه ريزي و رعايت فواصل بين تيرچه ها نوبت به قرار دادن بلوكهاي پلاستوفوم مي رسد كه به عنوان قالب در بين تيرچه ها قرار مي دهيم . البته در طبقه پائين از بلوكهاي سفالي استفاده كرديم .

البته استفاده از بلوكهاي پلاستوفوم داراي معايب و محاسني مي باشد كه به عبارت زير مي باشد :

معايب : 1-مقاوم نبودن اين بلوكها در برابر حرارت 2-عدم چسبندگي با ملات براي سفت كاري و نازك كاري كه البته اين نقيصه با سقف كاذب پوشيده مي شود .

محاسن : 1-باعث سبكي كل سازه مي شود 2-به علت آساني برش اين بلوكها قالبي يكدست بدست مي آيد . 3-آساني در حمل و نقل اين بلوكها

بعد از ريختن بلوكها در فواصل معين شده و قالببندي اطراف شاه تيرها نوبت به بتون‌ريزي مي رسد . كه طبق معمول بوسيله ميكسر بتون تهيه شده به پاي كار مي‌آيد و بوسيله پمپ بتون كه ماشيني چرثقيل گونه مي باشد . بتون به ارتفاع و تراز معين پمپ مي شود . بايد توجه داشت كه تخليه بتون از فاصله پائين انجام شود كه باعث بر هم خوردن دانه بندي بتون نشود كه خود در كيفيت بتون تأثير دارد .

پس از بتون ريزي نوبت به عمل ويبره مي رسد كه توسط دستگاه ويبراتور انجام مي‌شود كه باعث همگن شدن و تخليه هواي اضافي در بتون مي شود كه حدود آن قبلاً ذكر شده است .

و در نهايت نوبت به ماله كشي مي رسد كه براي بدست آوردن سطح صاف و يكدست انجام مي شود .

مراقبت و نگهداري از بتون ريزي از مراحل كار مي باشد .

بعضي از موارد ، مشكلات و مسائل جانبي ديگر احتمالي در كارگاه ناخود آگاه پيش مي‌آمد كه در ابتداي گزارش قرار شد در انتها نگاهي گذرا به آن داشته باشيم .

يكي از مشكلاتي كه در هر كارگاهي و هر سرپرستي با آن دست به گريبان است مشكل چگونگي برخورد با كارگر مي باشد كه كارگاه ما از اين قائله مستثني نبود و مولد مشكلاتي در اين قسم شد .

عدم برخورد صحيح با كارگر باعث كم كاري مي شود . بنابراين نهايتاً پيشرفت كار است كه متضرر اين لاقيدي مي شود .

يكي ديگر از مشكلاتي كه براي بنده پيش آمد اين بود كه بعد از جلسات کاربيني تصصميم داشتم جهت تكميل گزارش كار از هر روز كار چند قطعه عكس تهيه كنم كه متوجه شدم به علت اينكه پروژه در دست احداث مربوط به ارگانهاي دولتي مي باشد تهيه عكس ممنوع مي باشد و حتي اجازه ورود دوربين به درون كارگاه را نمي دهند .

به همين دليل مجبور شدم جهت تهيه عكس هايي در همين زمينه و در همين حد پيشرفت كار از مكانهايي ديگر تهيه كنم كه اين هم در نوع خود جالب است .

كه در صفحاتي با توضيح مختصري الصاق خواهد شد .


دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 2565 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:1,271 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: