گزارش کارآموزی واحد اسید استیک

دسته بندي : فنی و مهندسی » مهندسی شیمی
گزارش کارآموزي واحد اسيد استيک در 27 صفحه ورد قابل ويرايش


واحد اسيد استيک يکي از واحدهاي شيميايي ، پتروشيمي اراک مي باشد. که ابتدا از ترکيب هاي گاز اتيلن با اکسيژن د رمجاورت کاتاليست کلريد پالاديم و کلريد مس، استالدهيد توليد مي شود و سپس با اکسيد اسيون مستقيم استالدئيد درمجاورت کاتاليست استات منگنز اسيد استيک توليد مي گردد وجود مخلوط گازي انفجاري و مواد شيميايي آتشگير و خطرناک لزوم تدوين دستورالعمل اجرائي براي شناسايي کنترل ، مقابله با آنها و حفاظت پرسنل در مقابل خطران ناشي از آن ها را اختصاص مي نمايد.

1- هدف : هدف از تدوين اين دسورالعمل اجراي شنايي ومقابله با حوادث ناشي از وضعيت اضطراري است تا با اعمال آن اثرات زيست محيطي را کاهش داده با از بين ببريم و پرسمل را از خطرات ناشي از آن حفاظت نماييم.

2- محدوده کاربرد : محدوه کاربرد اين دستور العمل واحد اسيد استيک پتروشيمي اراک مي باشد.

3- مهارت هاي مورد نياز :

کليه پرسنل شاغل در بهره برداري واحد استيک بايد آموزش فرآيند واحد ايمني و آتش نشاني را ديد وبا وظايف سازماني خود آشنايي کامل داشته باشد.

2) شرايط اضطراري:

3)پتاسيل هاي خطر موجود در واحد AA :

سيکل گاز برگشتي (RECLEE GAS) د رواحد استالدهيد بعلت وجود

گازهاي اتيلن ، اکسيژن ، استالدئيد و دي اکسيد کربن که ممکن است مخلوط انفجاري تشکيل داده وباعث انفجار شوند. ميتواند از پتاسيل هاي خطرناک واحد باشند که براي جلوگيري از آتش سوزي وانفجار در بخش واکنش واحد استالدئيد از آناليزهايي استفاده شده است که غلظت اکسيژن ، اتيلن،دي اکسيد کربن واستالدهيد را در سيکل گاز کنترل کرده و در شرتيطي که احتمالا تشکيل مخلوط انفجاري باشد.خوراک واحد بطور اتوماتيک قطع وتوسط نيتروژن مخلوط گازهاي انفجاري موجود در سيکل REACTIONواحد AA جهت سوزاندن به فلر(FLARE)واحد اسيد استيک فرستاده مي شود.

- در محوطه اطراف تقطير واحد استالدئيد به دلايل وجود استالدهيد خالص وگازهاي قابل اشتغال که درصورت بودند نشتي بايستي سريعاض نسبت به مهار آن اقدام نموده و چنان به امکان رفع نشتي مسير نشده بايستي واحد از سرويس خارج و نسبت به رفع نشتي اقدام نمود.

مخازن مياي وتانک کروي 30-TK-420 به دليل وجود استالدئيد خالص (خود به خود آتش مي گيرند) که کروتون آلدئيد(آتش کير مي باشد).

اسيد کلريدريک واستالدهيد خام و تانک هاي نگهداري اسيد استيک هاصل TK6501.TK161.A/B يکي ديگر از پتاسيل هاي خطرناک واحد مي باشد که بدين منظور سيستم SPRAY NAZZLE آب آتش نشاني در اين قسمت تعبيه شده است که درصورت بزور خطر سيستم مذکور بطور اتوماتيک عمل نموده ومانع ازآتش گيري و ايجاد خسارت شود.

دستورالعمل هاي عمومي جهت جلوگيري از حوادث در واحدAA:

شرحي کاملي ا زاين دستور العمل ها که در OPERATION MANUAL واحدآورده شده است و شامل مقررات ايمني وکالاهاي لازم براي نواحي خطرناک و اقدامات پيشگيري ا زحوادث مي باشد.



1-مواد سمي و خطرماک استفاده شده در واحد AA:

تعدادي از موادشيميايي خطرناک موجود در واحد AA همراه با غرمول مولاکولي، خواص فيزيکي و شيميايي،توصيه هاي ايمني و سلامت جسماني ،ميزان سميت وخطرات آتش سوزي وکمک هاي اوليه که در پيوست 2 آمده است.

ح) ليست تجهيزات سيستم هاي ايمني و آتش نشاني واطفاء حريق در واحد AA : اين تجهيزات که شامل چشم شورها، آب آتش نشان، کف اسپري نازلها از کربنيک، کپسوسل هاي خاموش کننده وسيستم آشکار کننده وهشدار دهنده است.

تمرينات ادوارمي جهت آمادگي و اکنش درشرايط اضطراري درواحد AA:

جخت آمادگي پرسنل واحد اسيد استيک براي مقابله با شرايط اضطراري تمرين هاي دور اين هر شش ماه يکبار با هماهنگي اداره ايمين وآتش نشاني و آموزش مجتمع انجام مي شود.

و کليد گازهاي لازم که در اين دستورالعمل به ان اشاره شده است انجام مي شود. وسوابق مربوط طي گزارشي کامل توسط رئيس واحد تهيه شده در واحد نگهداري مي شود. باتوجه به نتايج حاصل از تمرينات انجام شده اين دستورالعمل مورد بازنگري قررا گرفتند واقدامات اصلاحي لازم اعمال خواهد شئد.

هر اپراتور بايد به :

1- محل ولوهاي اصلي خوارک

2- محل راه هاي فرار داخل واحد

3- محل نزديک ترين آلارم خطر آتش نشاني

4- محل نزديکترين تجهيزات آتش نشاني (نظير کپسول هاي آتش نشان)

5- محل دئي ايمني وچشم وشورها

6- نزديکترين محل وجود محلول چشم شور





شرح مختصر پروسس واحد اسيد استيک



1-با اکسيداسيون مستقيم استالدئيد، اسيداستيک درR-5001-2 توليد ميشود(درحضو استات منگز بعنوان کاتاليست)

1-بخش واکنش:دوراکتور عمودي بوده ومجهز به سيستم آب کولينگ مي باشد که راکتور دوم علاوه بر آن داراي Paeking تيز مي باشد در راکتور اول استالدئيد وکاتاليست حل شده در آب خوراک آن مي باشد اين راکتور فشار 105 بار کار مي کند وراکتور دوم تحت فشار 0.5 بار کار مي کند.

بايد يادآوري شد که هرراکتور ايزونرمال مي باشد و مقدار گرماي واکنش -224 kg/mol مي باشد.

1-اسيد اسيتيک درراکتوراول خام مي باشد که به 7-5003 فرستاده مي شود و از آنجا ازطريق پمپ به راکتوردوم فرستاده مي شود.دراين راکتوراستالدئيد باقيمانده در اسيد خام با اکسيد اسيون مجدد کاملاً به اسيدخام تبديل مي شود.

Woske gass توليد شده درR-5001 به راکتور دوم منتقل مي شود. استالدئيد داخل Wostegosخروجي از بالاي R-5002 درمبدل E-5001 توسط آب chilld ، خنک شده وکندانس مي گردد وازقسمت پايين راکتور R-5002 به داخل آن وراد مي شود.و گازهاي جدا شده از E-5001 بعد ازگرم شدن به مشعل ارسال مي گردد.

اسيدخام توليدي درV-5000 بمدت چهارساعت نگهداري مي شود تا واکنش هاي باقيمانده انجام گيرد.وسپس به بخش تقطير ارسال مي شود.

بخش تقطير :

در T-6001 که بنام Crade Clown مي باشد اسيد خام تا دماي مورد نظرطبقPFD گرم مي شود وسپس گازهاي سبک مثل Co2 وفرم آلدئيد وغيره از آن جدا وبه مشعل فرستاده مي شود.پائين برج فوق که اکثراً اسيد خام واستات منگنز و مواد سنگنين ديگر مي باشند به T-6002 به پمپ مي شوند.

(pu2e Acetic Acid Coluk) بخار اسيد استيک خالص از بالاي برج بعداز جدا شدن ازمواد سنگين مثل استات منگنز به داخل مبدل E-6005 هدايت مي شود.

تا کندانس شود و گازهاي مثل co2 و استالدئيد وغيره از آن حدا شوند وخود نيز بعداز عبور از مبدل E-6006 در تانک TK-6110 ذخيره شود.

مواد پائين T-6002 بعنوان Recycle catalyst به راکتور R-5001 برگشت داده مي شود.حدود 50-60% موادتوليد شده در بالاي T-6001 که در V-6001 ذخيره مي شود به V-6005 حهت جدا سازي آب از سيستم به T-6003 ارسال مي شود.

قسمتي از محصول حاصل شده از بالاي T-6003 در V-6003 از طريق پمپ P-6006 به واحد ET ارسال مي شود.


بخش تقطير:

در برج(Crude Column) مواد سبک از طريق گرم کردن آن طبق DFP از بالاي برج خارج وبه Flare ازسال مي شود.

مثل CO2 مقدار کمي AC، مثل استات وآب هستند همراه 50% اسيد استيک در بالاي برج بخار شده ومواد قابل کندانس بعداز عبوراز مبدل E-6002 در V-6001 جمع مي شوند.

محتويات V-6001، مقداري براي ريفلاکس T-6001 ومقداري نيز به V-6005 جهت آبگيري ومواد زائد ديگر از سيستم به T-6005 هدايت مي شود.

گازهاي خروجي بعداز عبور از مبدل E 6003 جهت کندانس شدن مواد قابل کندانس به Flare از طريق E-5002 هدايت مي شود.

استالدئيد بدست آمده در E-6003 به واحد AC برگشت داده مي شود.(P-6007)

محصول باقيمانده پائين برج T-6001 به T-6002 هدايت مي شود.دراين برج اسيد استيک خالص از بالا جدول و کاتاليست ومواد سنگين در پايين برح باقي مي ماند که که از طريق پمپ به R-5001 هدايت مي شود.

جهت جلوگيري ازگرفتگي اين RCA از پمپ P-6003 به R-5001 از طريق يک عدد Tree way value که در زمانهاي مشخص به راکتور باز و سپس مي بندد.

عمليات پروسس برج T-6001 بايدخيلي دقيق رعايت وکنترل شود نکنه مهم آن کنترل water Content درداخل اسيداستيک خالص توليد جهت جلوگيري از خوردگي اسيد استيک خشک شامل کمتر از 0.1 آب بشدت خطر خوردگي را افزايش مي دهد.

در R-6004 وخطوط ارتباطي وغيره.

مقدار آب پائين برج T-6002مستقيماً با افزايش بخار به T-6001 ارتباط دارد.

وباکاهش بخار به E-6001 آب زير T-6002کنترل و تنظيم خواهد شد.

در برج سوم اسيد استيک شامل سبک جدا شده مي باشد که مي بايستي در اين برج جدا شوند.

بخارات بالاي برج بعد از عبور از E-6008 در V-6003جمع مي شود.قسمتي براي Reflex و مقداري ميز به بيرون از سايت (ft) منتقل مي شود.

گازهاي خروجي ازمبدل E-6008 بعد از گرم شدن به fLare ارسال مي شود.

گازهاي خروجي از E-6008 شامل فرمالدئيد که ميل به پليمرشدن آن بيشتر است.به همين دليل لاين مربوط به ان ژاکت شده وبا بخار گرم مي شود. که بدين طريق از Plug شدن لاين جلوگيري بعمل مي آيد.

پايين برج T-6003 حدود AA 94% H2O 1-4% و F.A 2% اسيد فرميک باکنترل درصد آب خوردگي کاهش مي يابد.

اسيداستيک خشک آب کمتر از 1% بدليل وجود اسيد فرميک2> درآن در پمپ P-6005 ولاينهاي آن خوردگي ايجاد مي کند.

اسيد استيک توليدي در تست تانک نگهداري مي شود وبعد از مثبت بودن نتيحه آن به واحد VA يا فاينال ارسال مي شود.

گازهاي خروجي از TK-6501 به T6501 جهت شستشو ارسال مي شود.

در موقع تعميرات اساسي اگر قصد تعميرات باشد بايدتمامي پمپ ها ومبدلها و برجها ولوله ها کاملاً خالي و شتشو شوند به Drainage system بسته وبعد به واحد ET انتقال يابد.

مواد شيميايي جمع شده در V-6301 به V-5004 برگشت داده شود.بوسيله پمپ P-6301 .

1- آب سطحي

2- تميز کاري سايت

3- آب Flush شده از داخل لوله به بيرون

4- آب باران وغيره در داخل pit جمع مي شود با توجه به نتيجه آزمايشات اين آب پمپ مي شود. (P.6302) براي Csw (تصفيه شود).CSW :Chomicval sewer sys water يا Raim sewer watter sys Rsw

کليه گازهاي که شرايط اتمسفر نداشته باشند بعد ا زگرن شدن به Flare هدايت مي شوند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » مهندسی شیمی

تعداد مشاهده: 2263 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:167 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: