گزارش کاراموزی برق شرکت بین المللی نورآوران شیهین در استان زنجان

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
گزارش کاراموزي برق شرکت بين المللي نورآوران شيهين در استان زنجان در 14 صفحه ورد قابل ويرايش


«فهرست مطالب»

آشنايي با مکان کارآموزي

گزارش کار روزانه

پروژه ي ساخت تابلوهاي فشار قوي ايستاده

پروژه ي ساخت تابلوهاي قطع و وصل ديواري شرکت باکو

پروژه ي ساخت تابلوهاي قطع و وصل اتوماتيک ايستاده براي شرکت تصفيه آب شيراز

پروژه ي ساخت تابلوهاي تابلوهاي قطع و وصل رنگ کاري تراکتور

نتايج و پيشنهادات






آشنايي کلي با مکان کارآموزي

شرکت بين المللي نورآوران شيهين در استان زنجان، شهرستان، شهرصنعتي، فاز 4، خيابان E ، قطعه 9، روبروي ساختمان مرکزي ماديران واقع گرديده است. اين شرکت در زميني به مساحت 8000 متر مربع احداث گرديده است.

اين شرکت داراي 2 سوله مي باشد، يکي از سوله ها به مساحت 4000 مترمربع و ديگري به مساحت 3000 مترمربع ميباشد. سوله ي کوچکتر مخصوص ساخت قطعات و بدنه تابلوها و سوله ي بزرگتر که به سوله ي مونتاژ معروف است و همان طور که از اسمش نيز مشخص است مخصوص مونتاژ تابلوها مي باشد که در آن قطعات لازم در صنعت برق بر روي بدنه نصب شده و سيم کشي آن صورت مي گيرد. سوله کوچکتر کارگاه هاي آهنگري، جوشکاري، رنگ کاري را شامل مي شود. در اين سوله ورق ها را به اندازه هاي لازم برش داده و سپس خم کاري هاي لازمه را روي آن انجام داده و سپس جوشکاري يا کارهاي ديگر را انجام داده و بدنه تابلو را مي سازند. بعد از تکميل کارهاي تابلو آن را به کارگاه رنگ کاري برده و تابلوها را با دستگاه رنگ کاري مي کنند. پس از اتمام آن تابلوها را به سوله ي مونتاژ مي برند تا کارهاي لازم روي آن انجام شود. به سوله ي مونتاژ وارد مي شويم در سمت راست سوله قسمت هاي اداري قرار دارند ابتدا اتاق معاون، سپس اتاق رئيس شرکت بعد از آن اتاق مسئول ايزو در شرکت و استراحتگاه و نماز خانه و در انتهاي سوله آشپزخانه، ناهارخوري و انبار قرار دارد.

اين شرکت داراي 86 نفر کارگر مي باشدکه 42 نفر آنها در قسمت ساخت بدنه و قطعات بدنه و 44 نفر ديگر در قسمت مونتاژ مشغول به کار مي باشند. ساعت کاري اين شرکت از ساعت 30/7 الي 16 به مدت 8 ساعت کاري مي باشد و معمولاً هر روز 2 ساعت کارگران اضافه کار مي مانند. روزهاي کاري شرکت از شنبه تا چهارشنبه بوده و پنجشنبه و جمعه تعطيل مي باشد.

اين شرکت تابلوهاي سه فاز و تکفاز قطع و وصل، روشن و خاموش، فشار قوي، فشار ضعيف و فشار متوسط را بنا به درخواست متقاضيان براي آنها طراحي کرده و مي سازند. اين شرکت درخواست هاي خود را از داخل و خارج از کشور دريافت مي نمايد. شرکت داراي يک دفتر مرکزي در تهران بوده که بعد از دريافت سفارشات با توجه به تقاضاي آنها نقشه ها را طراحي نموده و براي شرکت ارسال مي نمايند. در شرکت ابتدا بدنه ها براساس اندازه هاي داده شده طراحي و ساخته مي شود و سپس مونتاژ مي گردد.

وسايل مورد نياز مانند : کنتاکتور، رله، ترمينال، ديژينکتور، سکسيونر، شمش هاي مسي، فيوزها و ........ در تابلو سوار مي شوند. سپس سيم کشي مدار انها صورت مي گيرد اين تابلوهابه صورت ايستاده يا ديواري، کنترل از راه دور يا نزديک طراحي مي شوند.

سرمايه گذار اصلي شرکت و صاحب شرکت شرکت مهندس علي رضا ديلمي است که داراي مدرک مهندسي برق از دانشگاه صنعتي شريف مي باشد. طراح اصلي نقشه ها مهندس شيخ الاسلام بوده که داراي مدرک مهندسي برق از دانشگاه صنعتي شريف است.

گزارش کار روزانه

اولين روزي که ما وارد شرکت شديم ابتدا سرپرست شرکت ما را با قسمتهاي مختلف شرکت آشنا کرد و با کارکنان شرکت نيز آشنا شديم بخشي از وسايل را به نشان داده و توضيحاتي در مورد آنها به ما داد سپس ما را با حسن آق آشنا ساخت و به ايشان گفت که به ما اجازه دهد تا در کنار او کار کنيم و از تجربيات و راهنمايي هاي ايشان استفاده کنيم. حسن آقا ابتدا توضيحاتي در مورد شرکت، کارهايي که در آنجا انجام مي شود و تابلويي که خود بر روي آن کار مي کرد براي ما گفت. سپس در مورد وسايل برقي شروع به صحبت کرد و بعد اندکي درباره ي رله ها، کنتاکتورها، فيوزها، بي متال، اينتريول، سکسيونر، ديژينگتورو غيره صحبت کرد. روز اول با آشنايي با قسمت هاي مختلف شرکت وسايل کار، محيط کار، نحوه کار در شرکت، شمش کاري، سيم کشي، نصب قطعات در بدنه وغيره گذشت.

پروژه ي ساخت تابلوهاي فشار قوي ايستاده

روز دوم وارد شرکت شدم و به نزد حسن آقا رفتم و با هم شروع به کار کرديم. پروژه اي که کارگران بر روي آن مشغول به کار بودند ساخت 130 عدد تابلوي ايستاده ي فشار قوي بود که حدود 115 تابلوي آن تکميل و آماده ي تحويل بود و پانزده تابلوي ديگر باقي مانده بود که بايد هفته کل تابلوهاي سفارشي آماده تحويل مي شد.

اين تابلوها براي شرکت الکترو صنعت بود. با راهنمايي حسن آقا و نگاه به کارکردن او و تضيحاي که مي داد من نيز شروع به کشيدن سيم مدار فرمان شدم البته در اين تابلوها کار نصب قطعات و شمش کاري آن انجام شده بود و فقط سيم کشي آن باقي مانده بود که اين کار را من انجام دادم.

بود و به کنترل از راه دور بود و به کنترل از راه دور معروف بود.

در اين روز هشتاد تابلوي ديگر آماده ي نصب قطعات وسيم کشي بود. اين تابلوها را بر روي خرک قرار داديم سپس شروع به اندازه گيري براي نصب قطعات و مشخص کردن سوراخ ها براي نصب قطعات کرديم. جاي قطعات را مشخص کرده شروع به سوراخ کردن آنها نموديم سپس اينترپول کليدهاي قطع و وصل، ترمينال ها و ... را نصب کرديم و جاهايي را که نياز به قرار دادن کانال داشت اندازه زديم و کانال ها را به اندازه هاي زده شده بريديم و بر روي تابلو با پيچ نصب کرديم البته در داخل کانال بر روي پيچها چسب مي ريختيم تا اتصالي به وجود نيايد بعد درب تابلو را آورده و جا انداختيم و به وسيله لولا به بدنه نصب کرديم کليدها را نيز بر روي درب تابلو نصب کرديم آنها شش کليد چپ گرد راست گرد بودند اين هشتاد تابلو ديواري بودند و همچنين کنترل از راه نزديک و ابعاد آنها يک متر در هشتاد سانتي متر بود.

در اين روز شروع به سيم کشي مدار فرمان و قدرت اين تابلوها کرديم ابتدا ورودي ها R.S.T به ترمينال داديم سپس آن را به ورودي اينترپول داديم همان طور که قبلاً ذکر شد انترپول از داخل به وسيله ي يک ماده به هم وصل بود. اينترپول 36 عدد کليد داشت از هر کليد يک سيم گرفتيم تا به کليدهاي روي درب تابلو بدهيم و به همه اين سيم ها شماره سيم انداخته و به دو طرف آن سر سيم زديم و به اينترپول بستيم و سيم کشي هاي ديگري آن را نيز انجام داديم. سيم ها را مرتب کرده فرم داده و درون کانال خوابانديم البته سيم ها را به اندازه ي 5 الي 8 سانتي متر اضافه تر در کانال مي گذاشتيم تا اگر مشکلي پيش آمد و نياز به عوض کردن سيم نداشته باشيم همه ي سيم ها را به دست زده و فرم بندي کرديم اين کار را تمام کارکنان قسمت مونتاژ و کارورزان با کمک هم انجام دادند و در طي کار کارگران مونتاژ بر کارورزان کنترل دقيقي داشتند.

در اين روز ما به سيم کشي مدار روي در پرداختيم و بعد از نصب کليدهاي چپ گرد و راست گرد و چراغهاي سيگنال شروع به سيم کشي کرديم. سيم هايي که از اينترپول آمده بود با توجه به شماره سيم به کليد مربوطه وصل کرديم. بايد توجه مي کرديم که شماره سيم ها درست انداخته شده باشد و سيم ها در جهت درست به کليدهاي چپ گرد و راست گرد روي در وصل شوند. و بايد توجه مي شد که ترتيب سيم هاي T , S , R آن درست باشد چون اگر جز اين باشد اتصال در مدار ايجاد مي شود و خطرناک است. به هر کليد شش سيم وصل مي شد بعد سيم هاي خروجي را به ترمينال برديم و وصل کرديم. در ضمن يک سيم اضافه در هر کانال قرار مي داديم که اگر زماني شرکت خواست يک خط به مدار خود اضافه کند مشکلي نداشته باشد.

دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 2188 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 14

حجم فایل:14 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: