گزارش کاراموزی مهندسي نرم افزار

دسته بندي : فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT
گزارش کاراموزي مهندسي نرم افزار در 32 صفحه ورد قابل ويرايش

فهرست مطالب

عنوان صفحه


چكيده 1

مقدمه 1

مهندسي نرم افزار 3

چرا نرم افزار مهندسي مي گويند ؟ 4

هدف 4

تواناييهاي فارغ التحصيلان 5

ماهيت 6

گرايش هاي مقطع ليسانس 8

آينده شغلي 8

توانايي هاي جسمي و ........... 9

وضعيت نياز كشور به اين رشته در حال حاظر 10

نكات تكميلي 11

مهندسي و معماري سيستم ها 12

منابع 33



چکيده:

پيچيدگي و سرعت تحولات اقتصادي در دنيا، شاخص ها و ملزومات قرار گرفتن در عرصه رقابت و بهينه سازي ساختار توليد و اجرايي را در سازمان ها دچار تغييرات و دگرگوني هاي بسياري کرده است. سازمان ها براي باقي ماندن در عرصه رقابت هاي بازار و هماهنگ سازي خود با شرايط بازار و افزايش تطابق پذيري بايد راه کارها و ابزارهاي جديدي را جستجو کنند. از مهمترين ويژگي هاي سازمان ها در عصر جديد مي توان به لزوم پويايي و انعطاف پذيري بالاي آنها اشاره کرد. سازمان هاي پيشرو مي دانند که راه جل هاي امتحان شده براي يک کسب و کار خاص هر چند هم موفق، نمي تواند دربرگيرنده شرايط مناسبي براي ساير کسب و کار ها باشد بنابراين آنها سعي مي کنند به جاي تقليد و تکرار با شناخت دقيق و موشکافانه محيط دروني و بيروني سازمان بتوانند چالش هاي اساسي کسب و کار خود را شناسايي کنند و بر اساس آن راه حل هاي کارا و مناسبي را درپيش بگيرند.

هر سازماني براي حرکت رو به رشد و دستيابي و حفظ تعالي و پويايي در بخش هاي مختلفش نيازمند يک طرح و برنامه کلي است که بايد دربرگيرنده چالش ها و مسائل اساسي پيش روي سازمان از بدو تاسيس تا رسيدن به اهداف مقطعي و اصلي باشد. چنين سند و مکتوبي که معرف اصول و راهکارهاي توسعه سازمان محسوب مي شود و بر حسب نياز در اختيار افراد مرتبط با آن در سازمان قرار مي گيرد برنامه جامع کسب و کار مي گويند. همچنين نبايد فراموش کرد که در بدو شروع به کار سازمان ها و يا در مراحلي که بايد بخش هاي جديدي راه اندازي شود و يا پروژه هاي جديدي تعريف شود برنامه جامع کسب و کار سازماني مي تواند کمک خوبي براي جذب کمک هاي مالي سازمان ها و ارگان هاي مختلف باشد. در اين مقاله سعي شده است تا اصول و ساختار مورد نياز براي نوشتن يک برنامه جامع کسب و کار سازماني ارائه شود. شايان ذکر است که اين اصول کلي در رابطه با هر کسب و کاري قابل استفاده و کاربردي است.

همانطور که هر کارشناس فروش خبره اي مي داند، شما مجبور هستيد همه چيز را درباره محصولات و خدمات خود براي ترغيب ديگران به خريد آن بدانيد.

طرح جامع کسب و کار بايد مدام در جريان کار مورد بررسي و بازنگري قرار گيرد. رشد مناسب کسب و کار در گروه تهيه يک طرح جامع مناسب ، پويا و آينده نگرانه براي کسب و کار است.

مقدمه:

برنامه کسب و کار يا طرح توجيهي براي يک پروژه يا فعاليت تجاري در هر سازمان اقتصادي بزرگ و شرکت کوچکي به عنوان يک سند اصلي تلقي مي شود که مقياسي خواهد بود براي کارمندان و مديران تا به واسطه آن بتوانند ميزان موفقيت هاي خود و شرکت را بسنجند و براي فعاليت هاي آتي خود تصميم گيري کنند. اين برنامه بر اساس توانايي هاي شرکت در نيروي انساني, تجهيزات و سرمايه تهيه مي شود.

به عنوان مثال داشتن يک برنامه کسب و کار مناسب هنگام ارائه تقاضاي دريافت وام ازموسسات اعتباري همچون بانک ها نقش موثري در تصميم گيري آنها براي حمايت از شرکت شما و پروژه هاي در دست اجراي شما دارد. در ادامه با اطلاعات مورد نياز براي تهيه يک برنامه کسب و کار آشنا مي شويم.

برنامه کسب و کار براي گروهي که تلاش مي کند يک ايده را به يک محصول تبديل کند و يک شرکت بوجود آورد يک نياز مبرم به شمار مي رود.

برنامه کسب و کار شامل صفحاتي است که در آن اطلاعات تشريحي و مالي مختلفي گنجانده شده است. ساختار بخش تشريحي در واقع حکم بدنه اصلي برنامه کسب و کار را دارد که شامل بيش از 150 سوال اصلي منقسم به چندين قسمت است.

شما مي توانيد کار خود را از هريک از بخش ها به غير از بخش خلاصه مديريتي که بايد در انتهاي کار تکميل شود آغاز کنيد. به دنبال سوالاتي بگرديد که در کسب و کار شما به آنها توجهي نشده است. زماني که کار نوشتن پيش نويس را به پايان رسانديد مجموعه اي از اطلاعات مختلف در مورد برنامه کسب و کار خواهيد داشت که بايد به صورت منظم آنها را کنار هم قرار دهيد تا منظور نهايي از برنامه کسب و کار حاصل شود.

ارزش اصلي طراحي يک برنامه کسب و کار دست يابي به محصول نهايي نيست بلکه هدف اصلي قرار گرفتن فرآيند تحقيق و تفکر درباره کسب و کار در يک مسير سيستماتيک است. کار طراحي به شما کمک مي کند با دقت بسياري به همه شرايط کسب و کار فکر کنيد و درباره آنچه کاملاً از آن مطمئن نيستيد مطالعه و تحقيق کنيد. انجام اين فرآيند زمان بر خواهد بود اما مانع از هزينه هاي ناشي از خطاهاي احتمالي آينده مي شود.

مهندسي نرم‌افزار

مهندسي نرم افزار پيشه‌اي است که به ياري دانش رايانه و ديگر فناوري‌ها و روش‌ها به آفريدن و نگاهداري نرم افزار رايانه‌اي مي پردازد. نرم افزار هايي نظير tool ها يا سيستم عامل و ...

مسئله اصلي مهندسي نرم‌افزار توليد نرم‌افزار براساس:

الزامات تعيين شده
در زمان تعيين شده
در محدوده? بودجه پيش‌بيني شده است.



چرا نرم افزار را مهندسي مي گويند ؟

به اين دليل که مهندسي نرم افزار يعني بکار گيري يکسري تکنيکها و قواعد معتبر مهندسي به منظور توليد محصول قابل اطمينام و مقرون به صرفه .
همانگونه که ساير رشته هاي مهندسي نير چنين هستند يعني از يکسري اصول و تکنيکها استفاده مي کنند تا به يک محصول برسند .

نکته اي که مهم است و خيلي ها به آن توجه ندارند تفاوت مهندسي نرم افزار و برنامه نويسي است . برنامه نويسي فقط بخش کوچکي از چرخه حيات يک نرم افزار را تشکيل مي دهد که آن هم وظيفه مهندس نرم افزار نمي باشد .

در مورد نرم افزار هم مانند ساير رشته هاي مهندسي در مورد يک پروژه زمانبندي ُ‌مديريت و کنترل پروژه"ُ توليد و ... را داريم



گرايش هاي مقطع ليسانس:

رشته مهندسي كامپيوتر در مقطع كارشناسي داراي دو گرايش سخت افزار و نرم افزار است كه البته اين دو گرايش در مقطع كارشناسي تفاوت قابل توجهي با يكديگر ندارند.

"گرايش سخت افزار در برگيرنده فعاليت هاي آموزشي، پژوهشي و صنعتي در خصوص قطعات، بردها، تجهيزات و در نهايت سيستم هاي كامپيوتري در مقياس هاي مختلف است و يكي از شاخه هاي مهم آن به نام معماري كامپيوتر (طراحي و ساخت كامپيوتر) مي باشد."

"هدف از گرايش نرم افزار كامپيوتر، آموزش و پژوهش در زمينه زبانهاي مختلف برنامه نويسي، سيستم هاي عامل مختلف و طراحي انواع الگوريتم ها مي باشد."

آينده شغلي، بازار كار، درآمد:

با توجه به گسترش روزافزون دنياي كامپيوتر امروزه بيش از هر زمان ديگري نياز به متخصصان كامپيوتر احساس مي شود. امروزه يك مهندس كامپيوتر اگر علاقمند به كار باشد، هيچ وقت با مشكل بيكاري روبه رو نمي شود. به خصوص مهندسين نرم افزار فرصت هاي شغلي بيشتري داشته و براي كاركردن نياز به امكانات و تجهيزات زيادي ندارند. فرصت هاي شغلي اين رشته به حدي گسترده و متعدد است كه نه تنها فارغ التحصيلان اين رشته به راحتي جذب بازار كار مي شوند بلكه دانشجويان دو سال آخر اين رشته نيز مي توانند وارد بازار كار شده و فعاليت كنند. براي مهندسين سخت افزار هم امكان كار در شركتهاي توليد كننده قطعات و دستگاهها و مراكز صنعتي – توليدي بسيار فراهم است و از نظر سطح درآمدي هم با توجه به دانش و پشتكار شخصي در حد قابل قبول و ايده آلي قرار دارند. از طرفي با توجه به استفاده روزافزون از شبكه اينترنت زمينه كار در اين موضوع نيز بسيار مهياست.

توانايي هاي جسمي، علمي، رواني و ... مورد نياز و قابل توصيه

توانايي علمي: يك مهندس كامپيوتر بايد سخت كوش و با پشتكار باشد چون رشته كامپيوتر رشته پويايي است و هميشه بايد اطلاعاتش به روز بوده و به دنبال فراگرفتن مطالب جديد باشد. مهندس كامپيوتر بايد پايه رياضي قوي داشته و توانايي اش در زمينه فيزيك خوب باشد. همچنين لازم است فردي خلاق باشد تا بتواند مسايل را از راههاي ابتكاري حل كند.

علاقمنديها: مهندس كامپيوتر نرم افزار و سخت افزار بايد به يادگيري و مطالعه علاقمند باشد تا پيشرفت در خور توجه داشته باشد. همچنين بايد از جستجو و كاوش در مدارها و ريزساختارها استقبال كند و به كار با كامپيوتر علاقه داشته باشد.

توانايي مالي: با توجه به توضيحات گفته شده داشتن يك دستگاه كامپيوتر براي يك مهندس كامپيوتر امري ضروري به نظر مي رسد ولي اين گونه نيست كه بدون داشتن كامپيوتر دانشجويان از ادامه تحصيل و پيشرفت باز بمانند.



وضعيت نياز كشور به اين رشته در حال حاضر:

رشته كامپيوتر كه باعث جهاني شدن اطلاعات و ارتباطات شده است ، رشته روز و رشته آينده است تا جايي كه پيش بيني مي شود تا 10 سال ديگر در كشورهاي پيشرفته مردم همان قدر كه بر نيروي برق وابسته هستند به شبكه اينترنت وابسته خواهند شد. با توجه به توضيحات گفته شده روند رو به رشد استفاده از كامپيوتر در زندگي روزانه اشتغال و موقعيت كاري براي فارغ التحصيلان اين رشته فراهم است تا در قالب شركتهاي توليدكننده نرم افزار، شركتهاي توليدكننده قطعات، مراكز صنعتي – توليدي، شركتها و موسسات خدماتي، مراكز آموزشي و ... مشغول به كار شده و فعاليت كنند. با توجه به پيشرفت كند ايران نسبت به جامعه جهاني كامپيوتر در سالهاي اخير نياز به مهندسين خلاق و كوشا در اين زمينه كاملاً احساس مي شود.
روند رو به رشد استفاده از كامپيوتر در محافل عمومي و خصوصي، استفاده گسترده از شبكه اينترنت و زمينه هاي مرتبط با آن، فراهم آمدن شرايط آموزش و تجارت الكترونيك همه و همه دست به دست هم داده اند تا از اكنون چشم انداز روشني نسبت به آينده اين رشته وجود داشته باشد به نحوي كه فعالان در اين زمينه از آينده معلوم و مطمئني برخوردار خواهند بود. تنها نگراني به قسمت نرم افزار مربوط مي شود كه بايد مهندسان خلاق ايراني اقدام به تهيه نرم افزارهاي گوناگون و كارآمد كرده تا تنها مصرف كننده صرف نباشيم.

- پيچيدگي در سيستم‌هاي اجتماعي

سيستم‌هاي اجتماعي، سيستم‌هاي بسيار پيچيده‌اي از جنبه ساختاري و رفتاري هستند. انسان به همراه نقش‌هاي خود، اصلي‌ترين جزء اين گونه سيستم‌هاست. هر سيستم اجتماعي شامل تعداد قابل ملاحظه‌اي از افراد، گروه و واحدهاي سازماني است كه از جنبه‌هاي مختلفي با هم ديگر تعامل دارند. فرهنگ، ارزش، اعتقادات، مسائل سياسي، اقتصادي، اجتماعي، و حرفه‌اي چيزهايي است كه بر نحوه تعامل بين آنها تأثير مي‌گذارد. اثرات ناشي از اين عوامل و نحوه تعاملات حاصل به سختي قابل بررسي است. عناصر سيستم‌هاي اجتماعي از پويايي زيادي برخوردارند. سيستم‌هاي اجتماعي كمتر نظم يافته هستند و به مرور زمان تغيير مي‌كنند. اهداف سيستم‌هاي اجتماعي در طول زمان دستخوش تغيير مي‌شوند. به عنوان يك سيستم باز، محيط سيستم‌هاي اجتماعي تأثير زياد بر آن مي‌گذارد و تشخيص اين تأثير دشوار است. اطلاعات در مورد شرايط سيستم كم يا غيرقابل دستيابي است. مسائل سيستم‌هاي اجتماعي چند بعدي، مهم و وابسته به يكديگر هستند.

شرايط فوق عموماً در سيستم‌هاي اجتماعي وجود دارند اما ميزان پيچيدگي در بين سيستم‌هاي اجتماعي متفاوت است. به عنوان مثال، پيچيدگي در يك سازمان بوروكراتيك كمتر از پيچيدگي يك سازمان نوآورانه است و پيچدگي يك جامعه خيلي بيشتر از پيچيدگي يك سازمان معمولي است. آنچه كه در اين‌جا مد نظر ماست سيستم‌هاي اجتماعي بسيار پيچيده هستند كه كاهش پيچيدگي آنها دشوار يا غير ممكن است.

5- ايجاد سيستم‌هاي پيچيده

آنچه در مورد مراحل ايجاد سيستم در بخش 1 گفته شد مراحل عمومي همه سيستم‌ها بود. اما در سيستم‌هاي پيچيده اين مراحل به تنهايي نمي‌توانند پاسخگوي ما باشند. در سيستم‌هاي پيچيده ممكن است نيازها و مسائل به خوبي تعريف نشده باشند. سفارش دهنده سيستم تصوير و آگاهي كامل از آنچه كه مطلوب اوست ندارد. نيازهاي وي ممكن است با هم سازگار نباشند. ساختار سيستم مانند سيستم‌هاي معمول تعريف شده نيست. مفاهيم و مباني سيستم موجود نيستند يا مدون نشده‌اند. روشهاي كمي و استفاده ازروشهاي تحليلي نمي‌تواند همه ابعاد سيستم را مورد بررسي قرار دهد چرا كه خيلي از عناصر، ويژگيهاي آنها و تعامل آنها با ديگر عناصر داراي مباني روشن، تعريف شده و كمي نيستند. مهندسي سيستم نمي‌تواند به صورت كامل مفاهيم و مباني سيستم را تعريف و تدوين نمايد. خروجي‌هاي سيستم به سادگي قابل پيش‌بيني نيستند. عوامل اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فناورانه زيادي بر سيستم تأثير مي‌گذارند.

شرايط فوق باعث مي‌شوند در كنار توسعه مهندسي سيستم‌ها، حوزه معماري سيستم‌ها نيز شكل گرفته و توسعه يابد كه ريشه در مقايسه مهندسي ساختمان و معماري ساختمان و رابطه بين آنها دارد. مهندس ساختمان با استفاده از اصول مهندسي سعي در ارائه طرحي دارد كه داراي ويژگيهاي فني و كاربري مورد نياز بوده و نكات مهندسي در آن رعايت شده باشد. اما معمار ساختمان سعي در ارائه ساختاري دارد كه تا حد ممكن منطبق بر نياز مشتري باشد و عوامل اقليمي، فرهنگي، زيباشناختي، همخواني با محيط و غيره در آن رعايت شده باشند. بخشي از كار معمار ساختمان هنري و ذهني است كه از تجربه، شناخت و بينش حاصل شده است و جنبه كمي و مهندسي ندارد.

6- معماري سيستم‌ها

معماري در پاسخ به مسائل بسيار پيچيده‌اي ظاهر مي‌شود كه نمي‌توانند با استفاده از قواعد و رويه‌هاي از پيش وضع شده حل شوند. تعريف كلاسيك معماري عبارتست از «طرح‌ريزي و ساخت ساختارها». اگر واژه «ساختار» در سطح وسيع‌تري شامل آرايش‌ها و تركيب‌ها، چارچوب‌ها و شبكه‌ها و سيستم‌ها فرض شود آنگاه معماري سيستم‌ها، طرح‌ريزي و ساخت سيستم‌هاست. معماري سيستم‌ها تركيبي از اصول و مفاهيم سيستم‌ها و معماري است. به بيان ديگر معماري سيستم‌ها، نظريه سيستم‌ها و مهندسي سيستم‌ها را با نظريه، رسم و رسوم و حرفه معماري تركيب مي‌كند. هسته معماري در مفهوم‌سازي4 سيستم است. در زير مقايسه‌اي بين واژگان معماري و مهندسي شده است:
دسته بندی: فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT

تعداد مشاهده: 1425 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:32 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: