طرح توجیه فنی و اقتصادی احداث کارخانه 250 تنی گچ جابر
دسته بندي :
کارآفرینی »
صنعتی
طرح توجيه فني و اقتصادي احداث کارخانه 250 تني گچ جابر در 25 صفحه ورد قابل ويرايش
صفحه
سرآغاز
فصل يکم: مشخصات متقاضي
فصل دوم: اطلاعات کلي مربوط به محصول توليدي
فصل سوم: اطلاعات مربوط به بازار محصول
فصل چهارم: اطلاعات مربوط به دانش فني
فصل پنجم: اطلاعات مربوط به توليد محصول
فصل ششم: پيش بيني اجزاء و مقدار دارايي ثابت و جاري
ضميمه هاي طرح
سرآغاز
منابع طبيعي، خصوصا مواد کاني، يکي از بزرگترين موهبت و نعمت هاي الهي است که براي ايجاد انگيزه، در جهت تلاش و سخت کوشي بيشتر و بهره برداري و به کار گرفتن درست آن، در ساختن زندگي بهتر، جامعه شادابتر، به همراه برخورداري عادلانه همه مردم از ثروت هاي ملي و زدودن گرد فقر از چهره جوامع و ملت ها، در اختيار نسل بشر گذارده شده است.
بعضي از اين منابع طبيعي، اعم از روباز و يا زيرزميني، خصوصا مواد کاني، علاوه بر محدود بودن نوع و مقدار ذخيره، تجديد ناپذير بوده و بعد از دستيابي انسان به آن، به صورت مستمر از ذخيره اش کاسته مي شود و در چرخه حيات طبيعت، بازسازي و جايگزين نخواهد شد و يا فرايند بازسازي و جايگزين شدن آن بسيار، بسيار کند و طولاني است. لذا با بهره برداري اصولي و استفاده بهينه از منابع طبيعي و فرآوري فناورانه محصولات و جلوگيري از هدر رفتن و ضايع شدن مواد خام، مي توان شکر يک نعمت از هزاران هزار نعمت الهي را بجا آورد و اين وظيفه ديني و ملي را پاس داشت.
بر تمام افراد فرهيخته و توانمند، صاحبان حرفه و صنعت، مهندسان و معماران اين جامعه، که فکر اقتصادي و انديشه مديريتي دارند و رسالت حفظ پويايي و پيشبرد معماري و هنر ساختمان ايراني را به عهده دارند، لازم است با نگاه کارشناسانه و دقيق، به نمادهاي موفق و غير موفق، در زمينه بهره برداري، توليد و مديريت و پيش رو قرار دادن عوامل موفقيت هاي بزرگ و بلند آوازه و شکست هاي تلخ و ناگوار در اين نمادها، که در طول تاريخ پر فراز و نشيب بشري، مصداق بارز و عيني عبرت و درس آموزي است، نقاط ابهام آميز و بحران زا را شناسايي و با لحاظ اصول کيفي، کمي، ايمني، مهندسي، اقتصادي و اجتماعي، مورد بررسي و مطالعه تطبيقي قرار داده و به سمت درک بهتر حقايق سوق يافته و به رهيافت هاي جديد دست يابند و با تدوين برنامه هاي راهبردي و کاربردي و اجراي طرح هاي منبعث از رهيافت هاي جديد و روشهاي نو و استفاده از آخرين پديده هاي تکنولوژيک و فناورانه و به چنگ آوردن گوهر مديريت و رهبري و تسلط بر ادبيات مديريت مدرن و ايجاد ساز و کار فني و علمي و حاکم نمودن فرآيند منطقي و شفاف، اين موهبت و نعمت الهي را در جهت ايجاد رونق در زندگي مردم، بهبود وضعيت معيشتي آنان، ايجاد رفاه عمومي، کاهش نرخ بيکاري، افزايش سطح درآمد ملي و تسريع در تحقق اهداف توسعه همه جانبه و سياست هاي کلان کشور، به کار بگيرند.
با توجه به اهميت منابع طبيعي، به خصوص مواد کاني تجديدناپذير و تاثيرگذاري آن در زندگي مردم و بهبود وضعيت معيشتي آنان و سياست هاي کلان اقتصادي کشور و اهميت بهره برداري از اين منابع، در طبقه بندي کشورهاي برخودار، اجراي طرح هاي مدرن، با استفاده از آخرين پديده هاي فناورانه در اين رشته و در اختيار گرفتن ابزار مناسب و به کارگيري روشهاي صحيح، نه تنها موجه مي باشد، بلکه لازم و بسيار ضروري به نظر مي رسد.
در حال حاضر کشور ايران با در اختيار داشتن منابع طبيعي فراوان و غني، در طبقه جهاني، جزو کشورهاي برخوردار محسوب مي شود. لذا مي بايست در يک حرکت و عزم ملي و به صورت فراگير و همه جانبه و با اجراي برنامه هاي اصولي، ميزان و نحوه بهره برداري از اين منابع سرشار خدادادي را بهبود بخشيد و با توليد گسترده صنعتي مصالح ساختماني و فراهم آوردن امکانات بسيار وسيع براي مهندسان و معماران، استفاده از آن را به حداکثر رساند. به همين جهت بايد با اجراي طرح هاي توليدي مدرن علمي و اجراي سيستم هاي مديريتي و کنترلي، پا را از مرحله استعداد و قوه بيرون گذاشت و با شکستن پوسته هاي پوسيده خودباختگي، به مرحله فعليت رسيد و بناي رفيع توسعه يافتگي را بنا نهاد و از هدر رفتن منابع و مصرف بي رويه منابع جلوگيري نمود و فرهنگ استفاده صحيح از آن را به وجود آورد.
2-1- نامه نگاريهاي که در اين رابطه صورت گرفته است.
1- سازمان مسکن و شهرسازي استان ايلام.
2- شرکت توزيع نيروي برق استان ايلام.
3- مدير کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان ايلام.
4- محيط زيست و منابع طبيعي استان.
فصل يکم: مشخصات متقاضي
1-1- مشخصات اشخاص حقوقي
نام متقاضي: يونس عزيز مرادي
موضوع فعاليت: استخراج و توليد سنگ گچ.
شماره ثبت: 710/122
محل ثبت: شهرستان ايلام
تاريخ ثبت: 29/1/84
ميزان سرمايه درخواست شده 5/5 ميليارد ريال
بيني مصرف در سال هاي آينده
با پژوهش ميداني، در خصوص عرضه و تقاضا و نوسانات بازار مصالح ساختماني و التهاب و سکون مقطعي قيمت ها و با عنايت به: 1) نرخ رشد جمعيت در ايران 2) نياز اوليه و بديهي آنان به مسکن 3) اجراي برنامه هاي توسعه در بعد اجتماعي و اقتصادي 4) اصلاح فرهنگ خانواده ها در نحوه استفاده از مسکن 5) ساخت و ساز انبوه و گسترده مسکن در کشور 6) نياز ساختمان هاي موجود به اصلاح ساختار و تجديد بنا جهت تقويت استحکام آنها، در برابر زلزله و حوادث طبيعي، هميشه تقاضاي مصرف بيشتر از عرضه بوده و همچنان رو به تزايد است. لذا شرايط بسيار مناسبي براي سرمايه گذاران، در اين بخش فراهم شده و زمينه فعاليت براي دوستداران اعتلاي صنعت مصالح ساختماني در کشور آماده است.
3-3- بازار جهاني، ظرفيت تقاضا و گستره آن
با پي گيري تحولات سياسي و اجتماعي در جهان و کشورهاي اطراف ايران و سنجش ميل کشورهاي قدرتمند اقتصادي به نحوه و کيفيت حضورشان در اين کشورها و پتانسيل و استعداد بازار حاشيه ايران براي حضور تجار ايراني و مناسب بودن زمان و تمايل طرف هاي مقابل براي اقدامات تجاري و با نگاه کارشناسانه سياسي، اقتصادي و تجاري به اينکه: 1) عمده مردم افغانستان، با نوع و کيفيت مصالح ساختماني توليد ايران، به صورت سنتي آشنا هستند و با آن کار کرده اند، بازار مصالح ساختماني در آن کشور، تقريبا بدون رغيب و آماده است، 2) آشنايي مردم عراق، با نوع و کيفيت مصالح ساختماني توليد ايران و نزديکي فرهنگ و منافع دو ملت، بازار بازسازي کشور عراق را، به عنوان يک بازار ويژه و در دسترس و آماده کار، قرار داده است. 3) نزديک بودن بازار مصالح ساختماني در جمهوري هاي تازه استقلال يافته، براي فعاليت و حضور تجار ايراني بسيار مناسب و آماده است. 4) با اجراي برنامه هاي توسعه در کشورهاي حاشيه خليج فارس، ساخت و ساز مسکن و سازندگي از شتاب و التهاب خوبي برخوردار شده و بازار مصرف مصالح ساختماني از رونق خوبي برخوردار است. 5) محصولات ساختماني توليد ايران به بازار مصرف نزديک است و ناوگان حمل و نقل زميني و ريلي و دريايي بسيار فعال است. 6) هزينه توليد و حمل و نقل در ايران ارزان است و قيمت مصالح ساختماني، مناسب و داراي قدرت رقابت خوبي است. 7) ايران در زمينه صادرات مصالح ساختماني از مزيت هاي نسبي برخوردار است. 8) توليد مصالح ساختماني در ايران از ارزش افزوده فوق العاده اي بهره مند است. 9) تقاضاي بازار جهاني، در بخش مصالح ساختماني، با توجه به رشد اقتصادي کشورها رو به افزايش است. لذا به نظر مي رسد که صادرات گچ، جايگاه مناسبي را در بازارهاي جهاني دارا مي باشد.
فصل چهارم: اطلاعات مربوط به دانش فني
1-4- منبع فناوري
-5- سيستم کنترل کيفيت
در فرآيند گزينش شده براي توليد محصول مورد نظر، استفاده از روشهاي کنترل کيفيت لازم و ضروري است. البته داشتن اطلاعات کافي از نوع محصول و شناسايي ميزان مرغوبيت آن جهت ارزيابي کيفيت، بسيار حائز اهميت بوده و در واقع مستلزم تخصص و تجربه زيادي در اين امر مي باشد. زير شاخه کنترل کيفيت در فرآيند گزينش شده در ميان ما داراي جايگاه بسيار مهم و کليدي بوده و تحت يک نظم جامع و خاص، به دو صورت سيستمي و فراسيستمي اداره مي شود.
تمامي کارکنان با گذراندن دوره هاي آموزشي، کوشش مي کنند تا محصول را به بهترين کيفيت ارائه کنند، زيرا اين کار موجب ادامه درخواست ها، براي خريد بيشتر محصول و تامين خواسته هاي منطقي مشتريان محترم که اعتقاد و ملاک انتخابشان، اقتصادي بودن محصول به همراه کيفيت عالي است، مي شود. کنترل کيفيت، بخشي از فرآيند توليد است که به تجهيزات کنترلي دقيق مجهز خواهد شد و نيز تمامي معيارهاي اين فرآيند، توسط کارکنان خبره و با تجربه کافي، به طور چشمي و تجربي اعمال مي گردد.
4-5- فرآيند توليد محصول و Allegoritm & Process Flow Sheet
فرآيندهاي متنوعي با مزيت هاي مختلف و منطق خاص، جهت توليد و عرضه محصول مورد نظر وجود دارد، اما فرايند انتخابي گروه ها براي توليد محصول، با لحاظ تمامي عوامل فني، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، به دليل روزآمد بودن فناوري، ساده و کم هزينه بودن آن، گزينش شده است.
البته هر فرآيندي مزيت ها و نقص هاي خود را با توجه به شرايط، در تجربه استفاده از آن آشکار خواهد کرد. اين فرايند نيز در خلال توليد و ارائه محصول به بازار مصرف، که عرصه تجربه آن محسوب مي شود، برتري خود را براي روبرو شدن با درخواست هاي کلان و مستمر، که بطور مداوم از طرف مشتريان محترم مطرح مي شود، نسبت به ساير فرآيندها به اثبات رسانده و قدرت خود را به نمايش خواهد گذاشت.
Allegoritm يا فرآيند منطقي اين طرح، به شرح زير خواهد بود:
1) مواد اوليه داراي کيفيت مقبول، توسط واحد تدارکات، از خود معدن طرح و خريد از معادن اطراف.
2) مواد اوليه خريداري شده ، توسط واحد ترابري به محل کارخانه حمل مي شود.
3) مواد اوليه حمل شده، در صورت فعال نبودن دستگاه سنگ شکن، براي ذخيره سازي، به سمت انبار روباز مواد خام هدايت شده و در جاي مخصوص ذخيره مي شود.
4) مواد اوليه، از محل معدن و يا از انبار روباز مواد خام حمل شده و درون دستگاه سنگ شکن ريخته مي شود.