پروژه کارآفرینی طرح تولید همبرگر

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني طرح توليد همبرگر در 140 صفحه ورد قابل ويرايش




فهرست مطالب

فصل اول

مقدمه 3

چکيده نتايج بررسيهاي طرح توليد همبرگر 4

فصل دوم

پروسه توليد 46

روش هاي مختلف توليد و انتخاب بهترين روش 49

مواد اوليه و افزودني 51

فصل سوم

بررسي هاي و برآوردهاي فني 55

ويژگي ها و مشخصات فني همبرگر 59

ماشين آلات و تجهيزات خط توليد 61

مشخصات ماشين آلات وتجهيزات ، تاسيسات عمومي 68

محاسبه سطح زير بنا و مساحت زمين 84

نيروي انساني مورد نياز 91



فصل چهارم

کانون هاي مصرف وکالاهاي رقيب 94

بررسي بازار و قيمت فروش 101

ظرفيت و برنامه توليد 104

فصل پنجم

بررسي هاي مالي و تعيين شاخصهاي اقتصادي طرح توليد همبرگر

توسط نرم افزار کامپيوتري 111
ميزان و قيمت مواد اوليه مورد نياز 154
جمع بندي نتايج بررسيهاي اقتصادي طرح توليد همبرگر 168





همبرگر يكي از فراورده هاي گوشتي بوده كه از طريق فرمولاسيون و اختلاط مواد اوليه مجار حاصل مي شود . فرآيند تهيه همبرگر كاملاً ساخته شده ابوده و مهترين مرحله آن آماده سازي مواد و اختلاط آنها مي باشد . نكته بسيارمهم در مورد صنايع غذايي و به ويژه همبرگر كه داراي مصرف عمومي بوده ، رعايت بهداشت و كنترل كيفيت است.جهت كنترل كيفيت صحيح بايد مواد اوليه ، مراحل مختلف فرايند توليد و در نهايت مصول بطور مستمرو مطابقاستاندارد آزمايش و بررسي شوند .

وضعيت محصول از لحاظ ارزش غذائي ، بهداشت و قيمت تمام شده در ارتباط مستقيم با مواد اوليه مي باشد ، هر يك از مواد اوليه نقش خاصي درمحصول ايفا نموده ،بنابراين انتخاب نوع و ميزان مصرف آن بايستي دقيق انجام شود. تركيب درصد مواد مصرفي با توجه به حدود استاندارد و نيز سليقه مصرف كنندگان تعيين مي شود .

نحوه انجام صحيح فرايند تهيه همبرگر تا حد زيادي وابسته به انتخاب دستگاه هاي مناسب و كار آمد است. اصولاً ماشين آلاتي كه درصنايع غذايي استفاده شده مي بايست از جنس فولاد ضد زنگ بوده ودرطراحي وساخت آن نكات بهداشتي را كاملاً در نظر داشت.

هر واحد توليدي علاوه بر تجهيزات خط توليد ، نيازمند تاسيسات بنيادي و اوليه ازقبيل آب ، برق ، گرمايش ، سرمايش و ... بوده كه مي بايست متناسب با ظرف يت توليد واحد و تجهيزات خط توليد انتخاب شوند . جهت انجام فرايند توليد و نيز خدمات پشتيباني نياز به سالن وساختمان بوده كه مساحت آنها با توجه به اصول مهندسي صنايع تعيين مي گردد .

(6-3) - ماشين آلات و تجهيزات خط توليد :

فرآورده هاي غذايي داراي مصارف عمومي بوده و كييت بهداشتي و ارگانولپتيكي آنها يكي از مهمترين پارامترهاي ميزان مصرف آنها مي باشد .كيفيت فراورده هاي غذايي در ارتباط مستقيم با كيفيت مواد اوليه ، فرايند توليد و تجهيزات خط توليد است . علاوه بر انتخاب بهترين روش توليد ومناسبترين مواد اوليه ، انتخاب ماشين آلات مدرن ، كار آمد و بهداشتي موجب مي شود كه مواد اوليه بطور مناسب با هم مخلوط شده وتماس دست كارگران با اين مواد به حداقل ممكن برسد .

تجهيزات اساسي خط توليد همبرگر شامل گيوتين ، چرخ گوشت ، ميكسر ، بلندر، همبرگرزن و بسته بندي واكيوم مي باشد . تا چند سال قبل هيچيك از تجهيزات فوق در ايران ساخته نمي شد . منتهي اخيراً تعدادي ازسازندگان داخلي ماشين آلات ، تلاشهايي جهت مشابه سازي بعضي از دستگاهها انجام داده اند . درحال حاضر اين نوع دستگاهها بطورعملي بكار گرفته نشده و نميتوان درموردكيفيت و نيزطول عمرمفيد آنها قضاوت نمود.

با توجه به توضيحات فوق و نيز اهميت فوق العاده رعايت نكات بهداشتي در امر تهيه همبرگر و عموميت مصرف آن لازم است از دستگاههاي مدرن و بهداشتي استفاده نمود .

در ادامه بحث دستگاههاي پيشنهادي شركت دانماركي اينتركول بعنوان نمونه آورده شده است . لازم به تذكر است كه اين دستگاهها توانايي توليد روزانه دو تن همبرگر را دارند . قيمتهاي ارئه شده نيز با توجه به نوسانات بازارهاي جهاني با تقريب 10 درصد قابل استفاده مي باشند .

البته در موقع انتخاب و خريد نهايي تجهيزات مي توان با شركتهاي معتبر ديگر نيز مذاكره نمود و مناسب با تجهيزات و شرايط زمان مورد نظر دستگاهها ي مطلوب را خريداري نمود .

در خاتمه بايد متذكر شدكه تجهيزاتي ه تكنولوژي پيچيده اي نداشته و بطور انبوه در ايران ساخته مي شود ، از جمله ميز قصابي و وچرخهاي انتقال گوشت داتخلي درنظر گرفته شده اند .

(1-6-3)- مشخصات فني ماشين آلات خط توليد :

مشخصات فني تجهيزات توليد همبرگر متناسب با روش انتخابي - ظرفيت واحد و كاتالوگهاي شركت اينتركول بيان گرديده است .

الف ) گيوتين :

اين دستگاه جهت قطعه قطعه كردن گوشتهاي منجمد بي استخوان استفاده مي شود و داراي ظرفيت و ابعاد گوناگون مي باشد ، اندازه گوشتهاي قطعه شده به فاصله تيغهاي گيوتين از يكديگر بستگي دارد در ضمن تيغه ها نيز از نوع فولاد ضد زنگ بسيار مقاوم است . ظرفيت گيوتين مورد استفاده در اين واحد برابر 250-150 كيلو گرم درساعت و توان موتور مجهز به گيربكس آن 5/4 كيلو وات مي باشد .

ب ) چر خ گوشت :

گوشت منجمد با استخوان ابتدا قضابي شده و سپس چرخ مي شود . چرخ گوشتهائيكه درصنعت بكار برده مي شوند مقاوم بوده و داري چندين تيغه و پنجره هستند. قطر سوراخهاي صفحه مشبك چرخ گوشت بين 1 تا 20ميليمتر مي باشد . چرخ گوشتهاي ج ديد مجهز به تجهيزاتي براي جدا نمودن غضروف و تكه هاي غير قابل چرخ شدن هستند .

نكته قابل توجه اين است كه كليه قطعات چرخ گوشت بايد قابل پياده كرن باشند تا براحتي بتوان آنهار ا شستشو و ضد عفوني كرد .

با توجه به ظرفيت دو تن در روز توليد همبرگر توان مصرفي آن معادل 5/7 كيلو وات بوده و چرخ گوشت مورد نظر مجهز به بالابر مي باشد .

ج) ميكسر- بلندر:

دستگاه ميكسر- بلندر ، به عنوان يكي از مهمترين ماشين آلات خط توليد بحساب مي آيد . به وسيله اين دستگاه خميرنهايي همبرگر شامل كليه مواد اوليه گوشتي وغير گوشتي است ، تهيه مي شود . اين دستگاه شامل دو قسمت مخلوط كردن مواد اوليه وچرخ مجدد ميباشد درقسمت مخلوط كردن يك محفظه ياوان موجود بوده كه در ان دو سفت كه تيغه هاي مارپيچي بر وري آن نصب شده ، قرار دارد . قسمت چرخ مجدد نيز د قيقاً شبيه چرخ گوشت عمل مي نمايد .

آلياژ مورد استفاده در اين دستگاه تماماً از نوع فولاد ضد زنگ بوده و توان موتور آن 3 كيلو وات مي باشد . علت كم بودن توان مورد نياز اين دستگاه نسبت به چرخ گوشت اين است كه دراين حالت مواد ورودي تا حدي خرد شده اند .





د) همبرگر زن :

همبرگرزن خمير آماده شده توسط ميكسر- بلندر را با توجه به قالب آن به8 اشكال و اوزان مختلف تبديل نموده و بطور اتوماتيك توس كاغذ مومي پوشش گذاري مي كنند . نحوه كار دستگاه بدين صورت است كه خمير همبرگر درمحفظه ورودي آن ريخته شده و توسسط هواي فشرده و رفت و برگشت يك تيغه بشكل قالب دستگاه در مي آيد .

ظرفيت دستگاه همبرگر زن مورد استفاده حدود 60-30 قطعه 100 گرمي در هر دقيقه و توان مصرفي ان درحدود سه كيلو وات مي باشد .

در ضمن دستگاه همبرگر زن داراي يك نوار نقاله متحرك بوده كه موجب حركت قطعات همبرگر مي شود .

ه) دستگاه انجماد سريع همبرگر:

با توجه به نقش مهم بسته بندي مناسب در طول مدت نگهداري و شرايط بهداشتي عرضه همبرگر بكارگيري بسته بندي واكيوم امري لازم مي باشد . دستگاه مورد استفاده درواحد مورد نظر داري سرعت سريع2 تا 3 دور در دقيقه و توان پمپ خلاء آن 85/1 كيلو وات است .

(2-6-3)- جمعبندي و تعيين قيمت دستگاههاي خط توليد همبرگر:

مشخصات فني تجهيزات و قيمت هر يك در جدول(6-3) آورده شده است .

(3-6-3)- نقشه استقرار ماشين آلات در خط توليد :

جايگاه صحيح هريك از دستگاهها با عنايت به چگونگي انجام فرآيندورعايت اصول مهندسي صنايع در زمينه حداقل كاركنان ، سرويس دستگاهها ، اتفاقات ناگهاني ونيز بازديد ازكارخانجات مشابه تعيين گرديده است .
درج جدول

(7-3)-مشخصات ماشين آلات و تجهيزات ، تاسيسات عمومي :

عموماً فعاليت ماشين آلات خط توليد ، وابسته به يك سري تاسيسات تجهيزات ووسايل خارجي از خط توليد مي باشد . اين مجموعه به عنوان پشتيبان و سرويس دهنده تجهيزات خط توليد عمل مي نمايند . از جمله تاسيسات مورد نظر مي توان آزمايشگاه ، تعميرگاه ،سيستمهاي گرمايش و سرمايش ، آب و برق و ... را نام برد . با توجه به اهميت وجود بعضي از اين تجهيزات و تاسيسات در يك واحد توليد همبرگر ، توضيحات فني و تكميلي ارائه مي گردد .

(1-7-3)- آزمايشگاه :

با توجه به اهميت كنترل كيفي در واحدهاي توليدي ، آزمايشگاه به عنوان اصلي ترين قسمت كنترل كيفيت عمل مي نمايد . آزمايشگاههاي موجود در واحدهاي صنايع غذايي عموماً داراي دو بخش آناليز سيستم و آزمايشات ميكروبي مي باشد.

با توجه به حجم توليدات و انجام آزمايشات ميكروبي و شيميايي بر روي محصول نهايي و مواد اوليه خريداري شده ، وجود حداقل تجهيزات مورد نياز جهت بخشهاي فوق ضروري مي باشد .

هزينه تامين تجهيزات مورد نياز آزمايشگاه با توجه به قيمتهاي جهاني و داخلي دستگاهها حدود 20000 دلار و يك ميليون ريال براورد مي گردد.

(11-7-3)- وسائط نقليه :

وسائط مورد نياز براي انجام وظايف گوناگون با احتساب نرخهاي اعلام شده درشرايط معارف اقتصادي شامل وسا يل زير ميباشد :

الف ) ميني بوس:

با توجه به تعداد پرسنل و ضرورت حضوربه موقع كليه افراد ، وجد يك دستگاه ميني بوس بعنوان سرويس رفت و آمد ، به قميت 5 ميليون ريال درنظر گرفته شده است.

ب ) اتومبيل سواري:

از آنجائيكه بخشي از انعقاد قراردادها، جلسات ، مراجعات وپي گيريها ، در حيطه مسئوليت مدير واحد مي باشد ، جهت سهولت در انجام امورمذكور ،وجود يك دستگاه اتومبيل سواري به ارزش 4/2 ميليون ريال ضروري مي باشد .

ج) وانت :با عنايت به اهميت تامينبه موقع ملزومات تداركاتي جهت سهولت و سرعت امورتداركات ، يك دستگاه وانت بار 2 تن به قيمت 5/2 ميليون ريال جهت مسئول تداركات درنظر گرفته شده است .

د) كاميون سرخانه دار چهار تني:

جهت توزيع محصولات توسط شركت و به دليل فساد پذيري محصول همبرگر وجود ماشين سردخانه دار ضروري ميباشد .خصوصاً آنكه ماشين سردخانه دار موجب افزايش توانايي شركت درتوزيع محصولات درمحدوده اي وسيعتر،مي گردد .و اين نقش موثري در بازاريابي ورقابت شركت درعرضه به موقع و سريع محصول به متقاضيان ميباشد . بنابراين با احتساب هزينه هاي حمل و نقل و فروش كالا وملحوط دانستن كليه سرمايه گذاريها وهزينه هاي مربوطه ، قيمت كالاي عرضه شده بصورت «عمده فروشي» به عوامل توزيع محاسبه گرديده است .

بر اين اساس يك دستگاه ماشين سردخانه دار چهار تني به مبلغ 6 ميليون رايل پيش بيني گرديده است .

(12-7-3)- اثاثيه و لوازم اداري :

لوازم اداري مورد نياز جهت يك واحد توليدي با مشخصات ذكرشده بسيار محدود بوده و در حد مواردذيل خلاصه مي گردد:

-يك خط تلفن خارجي وچند خط داخلي

-ماشين هاي محاسبه دستي

-اثاثيه و لوازم اداري كاركنان (ميزوصندلي ، فايل و ...)

كل هزينه تاميناثاثيه ولوازم اداري براي يك واحد كوچك صنعتي با عنايت به حجم كاري معادل دو ميليون ريال مطابق شرايط تامين از توليد كنندگان فعال بر آورد مي گردد .

(8-3)- محاسبه سطح زيربنا ومساحت زمين :

جهت تهيه محصول بهداشتي وب ا كيفيت مطلوب نياز به سالن توليد ، انبار، تاسيسات ، تسهيلات رفاهي وبهداشتي مناسب مي باشد .

در اين واحد به منمظور رعايت مهندسي بهداشت .سالم توليد .انبارها و ساختمان تاسيسات بصورت منسف و بعضا ايزوله شده هستند .

نكته قابل توجه در محاسبه سطح زير بنا در هر قسمت توجه اكيد به سهولت نظافت و شستشو و جلوگيري از ايجاد فضاهاي مرده در قسمتهاي مختلف بوده كه در نهايت با رعايت موارد فوق ميتوان موجب بهبود وضعيت بهداشت محيط واحد هاي مذكور گرديد .

(1-8-3)-مساحت سالن توليد:

مبناي محاسبه مساحت سالن توليد بر اساس ابعاد ماشين الات مساحت مواد اوليه ورودي و خروجي مانوراپراتور و ضريب پراكندگي (براي احتساب تردد ساير كاركنان سرويس دستگاهها در نظر گرفتن سوانح غير مترقه و ...) تعيين گرديده است .





مواد اوليه و افزودني :

كيفيت تمام محصولات غذايي به ويژه فراورده هاي گوشتي درارتباط با نوع و مييزان مواد اوليه آن مي باشد .آگاهي از مشخصات مواد اوليه مصرفي نقش مهمي در جهت تهيه محصولي با كيفيت بر تر و نيز جانشيني مواد رقيب با يكديگر دارد .

مواد اوليه مصرفي در تهيه همبرگر شامل گوشت ،آب ،آرد سويا،كلوتن ، آرد سوخاري،ادويه و چاشنيها و نمك بوده كه توضيحات اجمالي پيرامون هر يك از اين مواد در ادامه بحث آورد ه شده است .

گوشت :

گوشت عبارتست از مجموعه بافتهاي عضلاني ،پيوندي ،چربي و استخواني كه از لاشه حيوان ذبج شده به دست مي آيد . گوشت مصرفي در همبرگر بعنوان يكي از مواد اوليه اصلي و تامين كننده عمده پروتئين آن ميباشد گوشت مورد استفاده از نوع قرمز بوده و اغلب به صورت گوشت منجمد گاو و يا گوساله است . گوشت به دو سكل لاشه منجمد و كارتني تحويل كارخانه هاي همبرگر سازي مي شود . نوع لاشه به دليل داشتن استخوان و غضروف داراي مقداري ضايعات است . ميزان ضايعات اين نوع گوشت از طرف سازمان گوشت كشور 20 درصد در نظر گرفته ميشود . اما نوع كارتني منجمد به دليل عدم دارا بودن استخوان ، در صورت اعمال روش صحيح آماده سازي فاقدضايعات و افت وزني مي باشد .

از آنجائيكه اغلب گوشت تحويلي به كارخانجات از نوع لاشه بوده و در ضمن قيمت گوشت خالص درهر دو نوع يكسان ميباشد لذا در محاسبه گوشت موئرد نياز گوشت لاشه در در نظر گرفته ميشود (3-5-2)-آب:

حدود 50-60در صد وزن همبرگر را رطوبت تشكيل ميدهد اب موجود در محصول نهايي بواسطه رطوبت هر يك از مواد داوليه مصرفي به اضافه سوياي خيس خورده ميباشد . استفاده از اب در فرمولاسيون بعلت انحلال و اختلاط مناسب رمواد اوليه بوده و در ضمن موجب تردي محصول ميشود .كاهش قيمت تمام شده از مهمترين فاكتور هاي اقتصادي افزودن اب ميباشد.

سويا:

لوبياي سويا پس از استخراج روغن انداراي در صد زيادي پروتئين ميباشد كه پس از اماده سازي بعنوان ارد سويا به واحد هاي توليد فراوردههاي گوشتي عرضه ميگردد .ارد سويا با توجه به دارا بودن حدود 50-40درصد پروتئين بعنوان يك عامل افزاينده ميزان پروتئين محسوب ميگردد. علاوه بر اين به سبب ظرفيت بالاي جذب اب ارد سويا (2تا5/2برابروزن سويا)درايجاد بافت مناسب همبرگر مؤثر ميباشد .

با توجه به بستهبندي سوياي تحويلي به كارخانه و نحوه استفاده از ان ضايعات اين ماده و ساير مواد پر كننده نا چيز ميباشد.

گلوتن :

گلوتن نوعي پروتئين گياهي است كه علاوه بر بالا بردن ميزان پروتئين همبرگر، موجب افزايش قوام و جذب آب در محصول مي گردد . پودر كلوتن مورد استفاده در صنعت همبرگر سازي ، ضمن جذب آب موجب سهولت و ثبات كل پذيري قالبهاي همبرگر مي شود .

ادويه جات و چاشنيها:

يكي از مهمترين خصوصيات ارگانولپتيكي همبگر ، طعم و مزه آن مي باشد ، براي تهيه محصولي ، با طعم ومزه مطلوب از انواع مختلف طعم دهنده هاي طبيعي استفاده مي شود عمده ترين طعم دهنده هاي مصرفي در همبرگر سازي عبارتند از : نمك ،فلفل (قرمز ،سبز، سياه) ، خردل و گشنيز

ضايعات مربوط به ادويه جات و چاشنيها ناچيز مي باشد .





ماشين آلات و تجهيزات خط توليد :

فرآورده هاي غذايي داراي مصارف عمومي بوده و كييت بهداشتي و ارگانولپتيكي آنها يكي از مهمترين پارامترهاي ميزان مصرف آنها مي باشد .كيفيت فراورده هاي غذايي در ارتباط مستقيم با كيفيت مواد اوليه ، فرايند توليد و تجهيزات خط توليد است . علاوه بر انتخاب بهترين روش توليد ومناسبترين مواد اوليه ، انتخاب ماشين آلات مدرن ، كار آمد و بهداشتي موجب مي شود كه مواد اوليه بطور مناسب با هم مخلوط شده وتماس دست كارگران با اين مواد به حداقل ممكن برسد .

تجهيزات اساسي خط توليد همبرگر شامل گيوتين ، چرخ گوشت ، ميكسر ، بلندر، همبرگرزن و بسته بندي واكيوم مي باشد . تا چند سال قبل هيچيك از تجهيزات فوق در ايران ساخته نمي شد . منتهي اخيراً تعدادي ازسازندگان داخلي ماشين آلات ، تلاشهايي جهت مشابه سازي بعضي از دستگاهها انجام داده اند . درحال حاضر اين نوع دستگاهها بطورعملي بكار گرفته نشده و نميتوان درموردكيفيت و نيزطول عمرمفيد آنها قضاوت نمود.

با توجه به توضيحت فوق و نيز اهميت فوق العاده رعايت نكات بهداشتي در امر تهيه همبرگر و عموميت مصرف آن لازم است از دستگاههاي مدرن و بهداشتي استفاده نمود .

در ادامه بحث دستگاههاي پيشنهادي شركت دانماركي اينتركول بعنوان نمونه آورده شده است . لازم به تذكر است كه اين دستگاهها توانايي توليد روزانه دو تن همبرگر را دارند . قيمتهاي ارئه شده نيز با توجه به نوسانات بازارهاي جهاني با تقريب 10 درصد قابل استفاده مي باشند .

البته در موقع انتخاب و خريد نهايي تجهيزات مي توان با شركتهاي معتبر ديگر نيز مذاكره نمود و مناسب با تجهيزات و شرايط زمان مورد نظر دستگاهها ي مطلوب را خريداري نمود .

در خاتمه بايد متذكر شدكه تجهيزاتي ه تكنولوژي پيچيده اي نداشته و بطور انبوه در ايران ساخته مي شود ، از جمله ميز قصابي و وچرخهاي انتقال گوشت داتخلي درنظر گرفته شده اند .

مشخصات فني ماشين آلات خط توليد :

مشخصات فني تجهيزات توليد همبرگر متناسب با روش انتخابي - ظرفيت واحد و كاتالوگهاي شركت اينتركول بيان گرديده است .

الف ) گيوتين :

اين دستگاه جهت قطعه قطعه كردن گوشتهاي منجمد بي استخوان استفاده مي شود و داراي ظرفيت و ابعاد گوناگون مي باشد ، اندازه گوشتهاي قطعه شده به فاصله تيغهاي گيوتين از يكديگر بستگي دارد در ضمن تيغه ها نيز از نوع فولاد ضد زنگ بسيار مقاوم است . ظرفيت گيوتين مورد استفاده در اين واحد برابر 250-150 كيلو گرم درساعت و توان موتور مجهز به گيربكس آن 5/4 كيلو وات مي باشد .



ب ) چر خ گوشت :

گوشت منجمد با استخوان ابتدا قضابي شده و سپس چرخ مي شود . چرخ گوشتهائيكه درصنعت بكار برده مي شوند مقاوم بوده و داري چندين تيغه و پنجره هستند. قطر سوراخهاي صفحه مشبك چرخ گوشت بين 1 تا 20ميليمتر مي باشد . چرخ گوشتهاي ج ديد مجهز به تجهيزاتي براي جدا نمودن غضروف و تكه هاي غير قابل چرخ شدن هستند .

نكته قابل توجه اين است كه كليه قطعات چرخ گوشت بايد قابل پياده كرن باشند تا براحتي بتوان آنهار ا شستشو و ضد عفوني كرد .

با توجه به ظرفيت دو تن در روز توليد همبرگر توان مصرفي آن معادل 5/7 كيلو وات بوده و چرخ گوشت مورد نظر مجهز به بالابر مي باشد .

ج) ميكسر- بلندر:

دستگاه ميكسر- بلندر ، به عنوان يكي از مهمترين ماشين آلات خط توليد بحساب مي آيد . به وسيله اين دستگاه خميرنهايي همبرگر شامل كليه مواد اوليه گوشتي وغير گوشتي است ، تهيه مي شود . اين دستگاه شامل دو قسمت مخلوط كردن مواد اوليه وچرخ مجدد ميباشد درقسمت مخلوط كردن يك محفظه ياوان موجود بوده كه در ان دو سفت كه تيغه هاي مارپيچي بر وري آن نصب شده ، قرار دارد . قسمت چرخ مجدد نيز د قيقاً شبيه چرخ گوشت عمل مي نمايد .

آلياژ مورد استفاده در اين دستگاه تماماً از نوع فولاد ضد زنگ بوده و توان موتور آن 3 كيلو وات مي باشد . علت كم بودن توان مورد نياز اين دستگاه نسبت به چرخ گوشت اين است كه دراين حالت مواد ورودي تا حدي خرد شده اند .

د) همبرگر زن :

همبرگرزن خمير آماده شده توسط ميكسر- بلندر را با توجه به قالب آن به8 اشكال و اوزان مختلف تبديل نموده و بطور اتوماتيك توس كاغذ مومي پوشش گذاري مي كنند . نحوه كار دستگاه بدين صورت است كه خمير همبرگر درمحفظه ورودي آن ريخته شده و توسسط هواي فشرده و رفت و برگشت يك تيغه بشكل قالب دستگاه در مي آيد .

ظرفيت دستگاه همبرگر زن مورد استفاده حدود 60-30 قطعه 100 گرمي در هر دقيقه و توان مصرفي ان درحدود سه كيلو وات مي باشد .

در ضمن دستگاه همبرگر زن داراي يك نوار نقاله متحرك بوده كه موجب حركت قطعات همبرگر مي شود .

ه) دستگاه انجماد سريع همبرگر:

با توجه به نقش مهم بسته بندي مناسب در طول مدت نگهداري و شرايط بهداشتي عرضه همبرگر بكارگيري بسته بندي واكيوم امري لازم مي باشد . دستگاه مورد استفاده درواحد مورد نظر داري سرعت سريع2 تا 3 دور در دقيقه و توان پمپ خلاء آن 85/1 كيلو وات است .











جمع بندي و تعيين قيمت دستگاههاي خط توليد همبرگر:

مشخصات فني تجهيزات و قيمت هر يك در جدول(6-3) آورده شده است .

نقشه استقرار ماشين آلات در خط توليد :

جايگاه صحيح هريك از دستگاهها با عنايت به چگونگي انجام فرآيندورعايت اصول مهندسي صنايع در زمينه حداقل كاركنان ، سرويس دستگاهها ، اتفاقات ناگهاني ونيز بازديد ازكارخانجات مشابه تعيين گرديده است .





د) تجهيزات مورد نياز برق رساني و هزينه هاي سرمايه گذاري :

هزينه احداث پست برق ، خطوط انتقال و همچنين حق انشعاب برق موردنياز از قرار هر كيلو وات 40 هزار ريال بر اورد گرديده كه با احتساب 135 كيلو وات برق مورد نياز ، حدود 5400 هزار ريال هزينه در بر خواهد داشت .

تجهيزات مربوطبه سردخانه ، ميكسر- بلندر و نيز همبرگرزن همواره ميبايست مشغول ارباشند در صورت قطع برق محصول و مواد اوليه فاسد شدني از بين خواهند رفت بنابراين براي تامين برق مودرنياز دستگاهها در هنگام قطع برق سراسري يك دستگاه ديزل ژنراتور 60 كيلو وات درنظر گرفته مي شود . هزينه تامين يك دستگاه ديزل ژنراتور 60 كيلووات باعنايت به نرخنامه هاي دولتي و سهميه هاي ويژه صنايع حدود 5/2 ميليون ريال باهزينه نصب بر آورد مي گردد . بنابراين كل سرمايه گذاري تاسيسات برق معادل 5/7 ميليون ريال خواهد شد .

تاسيسات آب :

آب در واحدهاي صنايع غذايي به عنوان ماده او ليه ، براي شستشو انتقال حرارت و ... مودر استفاده قرار مي گيرد و نيازبه ويژگي خاصي نبوده و در حد مشخصات آب آشاميدني لوله كشي شهري لازم و كافي است .

الف ) ميزان آب مورد نياز خط توليد (شامل فرمولاسيون و شستشو ):

بنابر فرمول ستادبسج اقتصادي ، ميزان آب مورد مصرف در فرمول برابر 22% است . با توجه به ظرفيت توليد 2 تن درروز ، مقدار آب لازم روزانه حدود 500 ليتر ، و در يك سال باربر 135 متر مكعب مي باشد .

مقدار آب لازم جهت عمليات شستشو ، تجهيزات و دستگاههاي خط توليد با توجه به واحدهاي مشابه باربر 3 متر مكعب در روز و يا 540 متر معب درسال مي باشد .

ب ) آب مورد نياز براي مصارف غير توليدي (بهداشتي و فضاي سبز) :

ميزان آب مورد نياز باي مصارف غير توليدي ، به ازاء هر نفر پرسنل برابر 300 ليتر درروز مي باشد . از آنجائيكه تعداد پرسنل اين واحد 14 نفر درنظر گرفته شده ، مقدار آب لازم براي مصارف غير توليدي برابر 1135 متر مكعب درسال مي باشد .

ج) تجهيزات مورد نياز:

آب مورد نياز در واحد توليد همبرگر، از طريق حفر يك حلقه چاه نيمه عميق قابل تامين بوده و تجهيزات مورد نيازشامل تاسيسات پمپاژ ، منبع ذخيره هوايي ، سيستم تصفيه فيزيكي ، پمپ كلريناتور ( جهت تزريق كلر و ضد عفوني آب ) مي باشد .

هزينه تامين و تجهيز كليه امكانات تاسيساتي آب با عنايت به فهرست بهاي سازمان برنامه و بودجه و نرخهاي مورد قبول سازمانهاي دولتي حدود 3 ميليون ريال بر آورد مي گردد .

تاسيسات سوخت رساني :

به منظور تامين گرمايش ساختمانهاي اداري و سالن توليد ، استحمام كاركنان و نيز شستشوي دستگاها از سيستم گرمايش مركزي استفاده مي شود .

سوخت مورد نيازديگ آب گرم مربوطه بطور متوسط روزانه 100 ليتر گازوئيل مي باشد و همچنين يكصد ليتر گازوئيل جهت كاميون سردخانه دار و ميني بوس لازم مي باشد . سوخت مورد نياز وسائط نقليه شامل يك دستگاه اتومبيل سواري و يك دستگاه وانت 60 ليتر بنزين در نظر گرفته شده ا ست . سوخت ماشينهاي حمل و نقل و وسائط نقليه از جايگاههاي فروش شركت ملي نفت تامين مي گردد .براي ذخيره گازوئيل مورد نياز سيستم گرمايش مركزي از يك منبع ده هزار ليتري استفاده شده كه هزينه خريد ، حمل و نصف آب با توجه به قيمتهاي مخلوط (دولتي – آزاد ) حدود 400 هزار ريال بر اورد مي گردد .

(6-7-3)- تاسيسات بخار:

با توجه به عدم انجام فرايند پخت بر روي محصول نهايي ، بخار مرد نياز نبوده ، لذا در اين ط رتح هيچگونه تاسيسات بخار در نظر گرفته نشده است.

تاسيسات هواي فشرده :

تجهيزات خط توليد بصورت نا پيوسته عمل نموده و نيازي به كنترل مركزي دستگاه ها نمي باشد . بنابراين تاسيسات هواي فشرده براي كنترل ابزار دقيبق در نظر گرفته نمي شود لازم به تذكر است كه دستگاه همبرگرزنياز به هواي فشرده داشته كه تجهيزات مربوط به آن بر روي خود دستگاه نصب شده است .

تاسيسات رفع آلودگي :

واحد توليد همبرگر ايجاد هيچگونه آلودگي محيط زيست نمي كند براي گرفتن چربي آب حاصل ازشستشوي دستگاهها نيز در مسير آن چربگير قرار مي دهند .

ساير تاسيسات عمومي :

علاوه بر تاسيسات عمومي ذكر شده هر واحد توليد همبرگر نيازبه تاسيسات سردخانه ، سرمايش ، گرمايش و اطفاء حريق داشته كه ذيلاً توضيحات مربوط به هر يك از موارد فوق بيان مي گردد :
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 734 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 140

حجم فایل:103 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: