پروژه کارآفرینی تولید نان ماشینی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد نان ماشيني در 39 صفحه ورد قابل ويرايش


1 مقدمه :

نان به آن دسته از غذاها اطلاق مي شود که با پختن، بخارپز کردن و يا سرخ کردن خميري که متشکل از آرد و آباست، تهيه مي شود. در بيشتر خميرها نمک هم لازم است و معمولاً از يک ماده براي ور آمدن خمير نان استفاده مي کنند. در تهيه نان به غير از نمک، مخمر، روغن و آب، و گاهي برخي ادويه جات، از انواع غلات استفاده مي کنند و انواع بسيار متفاوتي نان را عرضه مي نمايند.

نان در سراسر دنيا، يک غذاي اصلي محسوب مي شود. معمولاً از آرد گندم خميري تهيه مي کنند که به کمک خمير مايه، ور مي آيد و حجمش زياد مي شود و در نهايت درون تنور يا فر آنرا مي پزند.

معمولاً از آرد گندم در تهيه نان استفاده مي کنند، چون ميزان گلوتن آن بسيار زياد است (که سبب حالت اسفنجي و تردي نان مي شود). اما گاهي آرد گندم سياه، جو، ذرت و جو دوسر هم يا به تنهايي يا مخلوط با آرد گندم در تهيه نان به کار مي روند.





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد نان ماشيني





محل اجرا :







1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

با توجه به نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد نان ماشيني مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به اين فعاليت اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 15 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

نان به ماده‌اي غذايي که از خمير نمودن ماده اصلي آرد و مايه? خمير و آميزش آنها با آب يا روغن و گاه نمک و شکر و پخت خمير در تنور يا فر بدست مي‌آيد.

ريشه? واژه? نان از پارسي پهلوي مي‌باشد. فرهنگ فارسي دهخدا درباره? «نان» در زبان‌ها و گويش‌هاي گوناگون چنين آورده‌است:

پهلوي :نان، ارمني: نکن (نان پخته در خاکستر)، ماخوذ ازپهلوي، نيکان = پارسي : نيگان، بلوچي : نگن و نظاير آن، از ايراني باستان : نگن، منجي : نگهن، کردي :نن، نان، زازا: نا، نان، دوجيکي : نن، گيلکي : نان، فريزندي، يرني و نطنزي : نون، سمناني : نونا، سنگسري و سرخه‌اي : نون، لاسگردي : نن، شهميرزادي : نون،نائيني:نو



سرچشمه و پيشينه

نان (نان تخت و نازک) از آسياي مرکزي و از کشورهاي پارسي‌زبان چون ايران، افغانستان و تاجيکستان سرچشمه گرفت و سپس به کشورهاي جنوب آسيا چون هند و پاکستان رفت. در زبان فارسي به همه? نان‌ها نان گفته مي‌شود، ولي در کشورهاي هند و پاکستان منظور از نان، نان تنوري است.


ور آمدن خمير

ور آمدن خمير، فرايندي است که طي آن، گاز وارد خمير مي شود تا ناني که تهيه مي شود، سبک تر بوده و آسان تر هم جويده شود. در تهيه اغلب نان ها خمير مايه به کار مي رود. اما برخي نان ها هستند که براي مراسم مذهبي تهيه مي شوند، و خمير اين نان ها ور نمي آيد.
فرايندهاي شيميايي طي عمل ور آمدن خمير نان

براي ور آمدن بيشتر خميرها، از خمير ترش استفاده مي شود. خمير ترش، هيدرات کربن موجود در آرد و يا شکر را تخمير مي کند و گاز دي اکسيد کربن توليد مي نمايد.

براي تهيه نان در خانه يا کارخانجات، معمولاً از خمير ترش استفاده مي شود. اين گاز سبب ترد شدن نان شده و عطر و طعم خوبي به آن مي دهد. خمير ترش، طعم ترشي به خمير مي دهد و طي فرايند تخمير، بخشي از هيدرات هاي کربن موجود در خمير را تجزيه مي کند. همين امر، باعث مي شود که نان راحت تر هضم گردد. از ديگر خواص خمير ترش اين است که نان را براي مدت زمان طولاني تري تازه نگه مي دارد.

در تهيه خمير، خمير ترش را با ديگر مواد تشکيل دهنده خمير مخلوط نموده و خوب ورز مي دهند. سپس خمير را به کناري مي گذارند ( تا خمير، به اصطلاح استراحت کند). به تدريج حجم خمير زياد مي شود و پس از پايان يافتن اين فرايند، خمير را مي پزند. مدت زمان لازم براي ور آمدن خمير نان، کمتر از يک روز کامل مي باشد.


مراحل صدور توسعه طرح :

1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي ) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.

4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.

5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.

6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد نان ماشيني

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد نان ماشيني به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در محل مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1512 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 39

حجم فایل:777 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: