پروژه کارآفرینی تولید پودر گوشت و استخوان(با ظرفیت 300 تن در سال)

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد پودر گوشت و استخوان(با ظرفيت 300 تن در سال)در 40 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

از آنجا که تهيه خوراک دام در کشور و در شرايط فعلي از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و کارخانه هاي توليد دان گاهاً تکافوي نياز عمده کشور را نمي نمايند و بالاخص اينکه اخيراً تعدادي پروانه مرغداري نيز جهت تأمين و راه اندازي در ظرفيت هاي قابل توجه از سوي ادارات يذربط 2صادر گرديده است که در اينصورت پياده شدن و به وجه اجرا در آمدن اين طرح ها مي تواند عملاً تهيه دام را دچار مشکل نمايد. لذا ايجاد واحدهاي کارخانه توليدي پودر گوشت و استخوان بسيار ضروري به نظر مي رسد.

علاوه بر مطالب عنوان شده، پودر گوشت مصرف صنعتي داشته و روغن حاصله نيز در صنعت صابون سازي بکار مي رود و نيز در شرايطي است که نياز عمده جامعه به صنعت مذکور کاملاً مشهود مي باشد. لذا همين مطلب نيز بر اهميت اجراي چنين طرح هايي در کشور مي افزايد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد الکترود پودر گوشت واستخوان با ظرفيت 300 تن در سال



1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت در دولت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليدپودر گوشت و استخوان براي دام ها مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن اينکه کارخانه هاي توليد دان گاهي اوقات تکافوي نياز عمده کشور را نمي نمايند اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 17 نفر ميباشد .







تاريخچه و سابقه مختصر طرح :



کمبودهاي پودر گوشت واستخوان:

پودر گوشت واستخوان از لحاظ MetوTrp بسيار فقير است

اين اسيدآمينه ها بيشترين دليل محدوديت در استفاده از MBM در جيره مي باشد بطوري که max آن در جيره مرغان تخمگذار 15% ميباشد

دليل ان به اين خاطر است که به عنوان يک مکمل قادربه جبران کمبودجيره هاي غذايي طيور که عمدتا بر مبناي دانه غلات استواراست نمي باشد . اين مطلب بخصوص زماني که قسمت اعظم جيره طيور راذرت تشکيل بدهد بيشتر نمود پيدا مي کند .

پودر گوشت و استخوان را کمتر براي حيوانات نشخوار کننده استفاده مي کنند چرا که مقبوليت و مزاياي ان براي اين حيوانات کمتر است

2)روش مرطوب:

قرار دادن در زير فشار مستقيم بخار اب ،جدا کردن چربي و تهيه خمير گوشت و استخوان به وسيله دستگاههاي خشک وله کننده .

- در هر دو روش حرارت مناسب نقش حساسي در اين فراورده دارد وهمه عمليات بايد با استرليزاسيون کامل مواد اوليه توام باشد ودر عين حال نبايد حرارت به حدي باشد که بر روي پروتين هاي گوشت اثر نامطلوبي گذاشته وارزش بيولوژيکي آن را کم کند .

- درميزان چربي اين فراورده بايد دقت شودچرا که زياد بودن چربي باعث اکسيداسيون ان در مدت نگهداري شده و باعث نقصان اسيد امينه ها و مخصوصا کاهش مقدارMet وLys ان شده وهمچنين باعث تخريب بعضي ويتامين هاي گروه B مي شود



مختصري درباره ي عمل آوري استخوان :

تهيه پودراستحوان به 2روش انجام مي شود .

غير صنعتي

روش پختن و عمليات حرارتي

صنعتي

روش شيميايي



روش غير صنعتي شامل مراحل زير مي باشد :

1. خشک کردن کامل استخوانها به صورت طبيعي

2. جمع کردن استخوانها در يک نقطه وافرودن مواد سوختني و اتش زدن انها

3. پودر کردن بقاياي مرحله دوم به وسيله دسگاه آسياب و تهيه پودر استخوان

در صورتي که روش صنعتي به گونه اي ديگر مي باشد که عبارت است از :

1) روش پختن و عمليات حرارتي :

الف :

. قرار دادن استخوان-هاي جمع اوري شده درديگهاي سر باز

. پختن به مدت طولاني در آب جوش

. گرفتن چربي

. خشک کردن کامل استخوان ها

. خرد کردن به وسيله دستگاهاي خرد کننده

ب :

· قرار دادن استخوان هاي جمع آوري در داخل اتوکلاو
· پختن به وسيله بخاروفشار 1Kg
· جدا کردن چربي
· خشک کردن کامل
· خرد کردن به وسيله دستگاههاي خرد کننده

طول مدت روشنايي 24 ساعت در روز .

سه آزمايش با سه جيره متفاوت انجام دادند که به آزمايش 1و2 سه گروه 5 جوجه اي اختصاص دادند و براي آزمايش 3 ، چهار گروه 5جوجه اي اختصاص دادند .

پيش جيره اي (pretest dait ) که يک هفته بعد از هچ استفاده شده بود 24% پروتئين داشت و بعد از يک دوره شبانه بدون غذا بودن جوجه ها وزن شدند و مشخصات و وزن آنها بصورت باند ، در روي بالهاي جوجه ها نصب شدند . و از 8 تا 17 روز بعد از هچ از سه جيره ي مورد آزمايش براي جوجه ها استفاده کردند و افزايش وزن را سنجيدند .


گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از توليد پودر گوشت و استخوان

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد پودر گوشت و استخوان به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم .



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند پودر گوشت و استخوان که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1627 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 40

حجم فایل:652 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: