پروژه کارآفرینی بهره برداری از معدن گچ و خاک(با ظرفیت 100000 تن در سال)

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع معدنی
پروژه کارآفريني بهره برداري از معدن گچ و خاک(با ظرفيت 100000 تن در سال)در 32 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

گچ به عنوان مصالح ساختماني مصرف عمده در ساختمان سازي دارد.روش استخراج گچ خاکي برداشت توسط لودر و سپس بارگيري به داخل کاميون براي حمل مي باشد، بدين ترتيب که ابتدا باطله سطحي برداشته شده و سپس سينه کار و آماده سازي جبهه کار انجام شده و آنگاه عمليات استخراج ماده معدني با برداشت به تدريج از ابتداي سينه کار آغاز و ادامه خواهد يافت، باطله هاي سطحي ماده معدني توسط بلدوزر استجاري پيش بيني شده پاکسازي و باطله برداري خواهد شد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

بهره برداري از معدن گچ و خاک





محل اجرا :







1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که بهره برداري از معدن گچ و خاک مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي و معدني اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 9 نفر ميباشد .







تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

گَچ: سولفات دوکلسيم آبدار طبيعي است که در تشکيلات خاکي پوسته جامد کره زمين بصورت قشرهاي نسبتاً ضخيم فراوان است که آن را استخراج مي‌کنند و مورد استفاده قرار مي‌دهند . معمولاً گچ هميشه در طبيعت باساير ترکيبات خالي وناخالصيها همراه است. گچ را پس از استخراج از معدن مانند آهک بکوره مي‌برند و تا دماي حدود 180 درجه سانتيگراد حرارت مي‌دهند تا مقداري از مولکولهاي آب تبلورش را از دست بدهد وبصورت گچ قابل استفاده در بنايي وقالب گيري در آيد.



2CaSO4 · 4H2O ? 2CaSO4 · H2O + 3H2O



گچ ساختماني :

گچ از جمله مصالحي است كه در صنايع ساختمان سازي از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد و به علت ويژگي هايي كه دارد از زمانهاي قديم در امر ساختمان سازي مورد مصرف داشته است. در بسياري از ساختمانهاي قديمي مخصوصاً در دوران صفويه كه اغلب آنها در اصفهان موجود مي باشد گچ نقش مؤثري داشته و گچ بري هاي بسيار زيبايي از آن دوران باقي مانده است.
گچ به علت خواص خود از اولين قدم درايجاد يك بنا كه پياده كردن حدود زمين مي باشد و با اصطلاح براي ريختن رنگ اطراف زمين مورد نياز مي باشد و همچنين تا آخرين مراحل بنا كه سفيد كاري و نصب سنگ است باز هم گچ مورد نياز است و حتي در نقاشي ساختمان هم از گچ استفاده مي نمايند.



منابع تهيه گچ :

گچ از پختن و آسياب كردن سنگ بدست مي آيد. سنگ گچ از گروه مصالح ساختماني كلسيم دار است كه بطور وفور در طبيعت يافت مي شودو تقريباً در تمام نقاط روي زمين وجود دارد و از لحاظ فراواني در طبيعت در رديف پنجم مي باشد. درايران هم تقريباً درتمام نفاط كشور مخصوصاً در كروير مركزي و اطراف تهران جاجرود، آذربايجان يافت مي شود. سنگ گچ با فرمول caso4,2H2o از سنگهاي ته نشستي است و به علت ميل تركيبي شديدي كه دارد بطور خالص يافت نمي شود. بيشتر به دو صورت تركيب با كربن و با اكسيدهاي آهن و خاك رس مي باشد. سنگ گچ يا بصورت سولفات كلسيم بدون آب بدست مي آيد كه به آن انيدريت مي گويند. سنگ گچ خالص بي رنگ است و سنگ گچ تركيب شده با كربن خاكستري و سنگ گچ تركيب شده با اكسيدهاي آهن بي رنگ، زرد روشن و يا كبود و يا سرخ مي باشد كه برحسب نوع اكسيدهاي آهن اين رنگها متفاوت است.



كوره هاي گچ پزي :

1 ـ كوره هاي گچ پزي چاهي :

قديمي ترين نوع كوره هاي گچ پزي در ايران نوع چاهي است كه هم اكنون نيز در بسياري از شهرها متداول مي باشد. در اين نوع كوره ها كه مانند تنوره است سنگ گچ را مي پختند و آن را حرارت مي دهند تا سنگ گچ پخته شود. محصول اين كوره ها مرغوب نمي باشد.





2 ـ كوره هاي تاوه اي :

ابن نوع كوره ها كه داراي محصول يكنواخت مي باشد تشكيل شده است از يك سيني بزرگ كه سنگ آسياب شده در آن مي ريزند.



خواص گچ :

1 ـ زود گير بودن 2 ـ خاصيت ازدياد حجم

3 ـ مقاومت در برابر آتش سوزي 4 ـ آكوسيتيك بودن

5 ـ ارزان بودن 6 ـ خاصيت پلاستيكي گچ

7 ـ رنگ گچ 8 ـ رنگ پذيري گچ
توليد و مصارف گچ

مصارف ژيپس عبارتند از : پوشش داخلي ساختمان ، گچبري ، قالبهاي ريخته گري دندان و جواهرات ، همچنين در تهيه سيمان و کشاورزي. ژيپس در صورتي که حرارت داده شود به تدريج آب خود را از دست مي‌دهد و به گچ تبديل مي‌شود (1/2H2O و CaSO4). گچها را به دو نوع آلفا و بتا تقسيم مي‌نمايند. گچ آلفا در اتوکلاو و در فشار و حرارت حدود ْ97C توليد مي‌شود، در صورتي که گچ بتا در دماي 100 درجه سانتيگراد بدست مي‌آيد.

گچ نوع بتا به دليل حلاليت بالا و زمان گيرش کوتاه به مصارف ساختماني مي‌رسد. قسمت اعظم گچ به عنوان پوشش داخلي ساختمانها مصرف مي‌شود. گچ آلفا به دليل زمان گيرش طولاني و حلاليت کم به عنوان قالب در دندان سازي ، مجسمه سازي و جواهرات استفاده مي‌شود.



تاريخچه کوتاه از گچ وسنگ گچ

قديمي ترين آثار بجاي مانده از گچ مربوط به 9000 سال قبل مي باشد که در آناتولي و سوريه کشف شده اند. 5000 سال قبل مصري ها سنگ گچ را در هواي آزاد در درون آتش مي سوزاندندو سپس آنرا مي کوبيدند و تبديل به پودر مي کردند و در نهايت اين پودر را با آب ترکيب مي کردند و ديواره هاي کاخ ها و معابد خود را با گچ مي پوشاندند . برخي از نمونه هاي اوليه گچ در اهرام مصر کشف شده اند. علاوه براين يوناني ها از گچ بصورت خاص (گچ سلنيوم که شفاف مي باشد ) بعنوان پنجره معابدشان استفاده مي کردند . رومي ها با استفاده از گچ از هزاران مجسمه يوناني کپي برداري کرده اند.

بشر در طي قرن ها در نقاط مختلف جهان درخصوص پخت گچ مهارت هايي را کسب کرده بود . در سالهاي 1700 ميلادي پاريس مرکز گچ بود ( گچ پاريس ) چرا که تمامي ديوارهاي خانه هاي چوبي براي جلوگيري از آتش سوزي با گچ پوشيده مي شد. پادشاه فرانسه اين قانون را بعد از اينکه لندن بزرگ در سال 1666 در اثر آتش سوزي از بين رفت اجباري نمود .

دانش ما در زمينه استفاده از گچ در قبل از قرن نوزدهم محدود مي باشد. با اين وجود تحقيقات نشان مي دهد که در قرن شانزدهم گچ همراه آهک در کف ها ديوارها و سقف ها مورد استفاده قرار مي گر فته است اما ثابت گرديده است که گچ بري تزئيني که قبلا يکي از موارد استفاده از گچ در نظر گرفته مي شده است در اين دوران داراي سوابق بسيار مختصري مي باشد.
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع معدنی

تعداد مشاهده: 1994 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:362 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: